Ook met het rendement van een pot pindakaas kan je winnen

Geplaatst 02-10-2022

Geplaatst door Andre van Haaften

Categorie Wedstrijden

Het was zaterdag 1 oktober, de start van het vierde kwartaal en de week van de scheidsrechter. Het was de vierde speelronde en, door een vrij weekend, de derde wedstrijd van Fortissimo 3. Onder leiding van scheidsrechter de heer Sprangers gingen de 14 van coach Rijke van start.


Julian bedankt voor de mooie foto!

Het was klokslag half 3 toen het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter klonk. Aangezien de ploeg van DVS op dat moment nog maar 7 spelers telde besloten we nog maar heel even te wachten tevoren de wedstrijd aan te vangen. Toen ook de laatste auto met spelers gearriveerd was kon het dan toch echt beginnen. Fortissimo, dat aanvallend startte met captain Britt, Marieke, Mika en Max, nam de bal uit en begin met een gevarieerde lange aanval met veel kansen en doelpogingen, helaas bleef het eerste doelpunt uit. DVS had, ondanks de rommelige start, totaal geen moeite de korf te vinden en trof direct (0-1). Lichtelijk verrast door de opening van de tegenstander nam Fortissimo opnieuw de bal uit, ditmaal was de aanval wel succesvol en wist captain Britt de ingang van de korf voor de eerste maal te vinden (1-1).

Na de vakwissel kreeg Fortissimo, dat met Nicole, Anne, Daan en Jason verdedigd startte, veel mogelijkheden en pogingen, helaas slaagde ook zij hen eerste aanvallen niet te scoren. Aan de andere kant van het veld lukte het DVS wel tweemaal en keek Fortissimo bij de tweede vakwissel aan tegen een achterstand (1-3).

Het was duidelijk geworden dat, ondanks het met 0 punten onderaan staande, DVS zich niet zomaar gewonnen zou geven. Fortissimo moest aan het werk. Aanval na aanvang dat het dat, het was kans na kans, maar profiteren deed het niet. De tegenstander liet genoeg gaten vallen waar Fortissimo haar voordeel uit kon halen, maar een half dozijn of meer pogingen waren vaak nodig om een doelpunt te maken. Het was uiteindelijk Mika die scoorde na de 11e poging in het vak. In de opvolgende aanval wist hij wel direct de dubbel te maken en de stand gelijk te trekken (3-3).

Een bijzonder momentje
Na de korte inhaalslag was het vooral Fortissimo dat aan de bal was en de korf wist te vinden met 4 dames van de dames (7-4). En toen gebeurde het, de schrijver wil het niet teveel aandikken, maar na 1167 dagen, 7 operaties, 12 weken ziekenhuis, 3 gemiste seizoenen, 47 reservebanken, 1 lockdown en een ontelbaar aantal doorloopballen vond er plaats waar de spelers in het veld, op de bank en de talloze fans langs het veld, op de tribune en thuis voor de tv op zaten te wachten. Het startte met het voorsnijden van Max, gevolgd door het doorbreken van Anne. De bal werd doorgespeeld en lande in de handen van Nicole, een scherpe blik volgde en je voelde de spanning stijgen bij alle aanwezigen. Het was vergelijkbaar met zo’n moment in de film, waar je je adem inhoudt en de nekharen overeind gaan staan, je weet wat er volgt, maar toch wil je je laten verrassen, en dat was precies wat er gebeurde. In de ijzige stilte, welke minuten leek, maar in werkelijk niet meer dan 2 seconden duurde, ging de bal in een schotpoging naar de korf en raakte doel. Verwachting en verbazing werd omgezet in ontlading en in zowel het veld, op de reservebank en op de tribunes klonk luid gejuich, aangevoerd door niemand minder dan de doelpuntenmaakster zelf, Nicole van Schaik, de mythe, de legende, is terug, en hoe (8-4)! 

Tijd voor meer
De euforie was hoog, maar de wedstrijd was nog niet te einde, we waren pas op de helft. Het was tijd om te wisselen, Mika, Max, Anne en Nicole maakte plaats voor Stijn, Karan, Joyce en Vienna. De nieuwe energie in het veld was duidelijk te merken. In de opvolgende 15 minuten vlogen de doelpunten je om de oren en Fortissimo wist de comfortabele voorsprong uit te bouwen (15-5). In de slotfase paste coach Rijke nog 1 maal de formatie aan, zodat ook de laatste 2 verse spelers het veld mochten betreden. Daan en Marieke maakte plaats voor Andre en Kim en ook Max en Nicole keerden terug in het veld. Doelpunten vielen over en weer. DVS voornamelijk van afstand en Fortissimo wist de kansen rondom de korf te creëren. Noemenswaardig was nog een achterwaartse one-hander van Max, die hij er na zijn doorbraak vakkundig inlegde (16-8). 

De slotfase werd gedomineerd door Fortissimo dat op zoek ging naar hun 20e goal van de dag, helaas tevergeefs. Meermaals ging de bal richting korf, echter zonder doeltreffend resultaat. Fortissimo moest het doen met de 19 goals uit ruim 150 pogingen in het resultaat en de 11 in het tegensaldo. Het was een wedstrijd met zeer veel doelpogingen waarvan er maar weinig doeltreffend waren.

Na de collectieve overwinning van de hekkensluiter mag Fortissimo zich opmaken voor de strijd tegen de koploper. Volgende week streed zij aan tegen DKB uit Best dat momenteel ongeslagen bovenaan staat. Indien Fortissimo mee wil blijven doen in de strijd om het kampioenschap zal het doeltreffender moeten zijn en moet er niks minder dan gewonnen worden. 

Britt (3), Mika (2), Anne (2), Marieke (3), Nicole (2), Vienna (3), Karan (2), Daan (1), Max (1)

Jarigen

  • Wesley Lumaye Schuld

Sponsors: