Hulp bij onderzoeken gezocht

Geplaatst 12-05-2022

Geplaatst door Jennifer Regts

Categorie Bestuur

De laatste weken zijn wij benaderd voor hulp bij onderzoeken. Middels dit nieuwsbericht vragen wij de leden om ook mee te helpen met de onderzoeken en de vragenlijsten in te vullen. Namens de studenten en het bestuur alvast bedankt!

Onderzoek MDT sport:
Sterre van der Rijst namens de KNKV:
Mijn afstudeerstage loop ik bij MDT Sport, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd Sport. MDT Sport is een project waarbij op verenigingen leerplekken worden gecreëerd voor jongeren zodat ze hun talenten kunnen ontwikkelen in een sportomgeving. Bij dit project zijn vier sportbonden betrokken, waaronder het KNKV. Helaas werkt de huidige vorm niet zo goed als men had verwacht. Daarom ben ik een onderzoek gestart om te achterhalen in wat voor vorm MDT Sport terug zou moeten komen, zodat meer verenigingen gebruik maken van het project. Tijdens mijn onderzoek richt ik mij vooral op het KNKV en daarmee dus ook de korfbalverenigingen.
Het doel van MDT Sport en het KNKV is uiteindelijk om meer jongeren actief te laten worden binnen de vereniging als vrijwilliger, waarbij het belangrijk is dat iedereen iets doet wat bij hem of haar past en wat men leuk vindt. Indien u mij wilt helpen bij mijn onderzoek, vul dan dit formulier in: Enquête voor (jeugd)leden tussen de 14 en 27 jaar: https://forms.gle/fWS7m8GjrnGEzf6a8

Onderzoek Universiteit van Amsterdam: Plezier in Sport bij Kinderen en Gedrag van Ouders Langs de Lijn:
Namens de Universiteit van Amsterdam doe ik, Margot Wiggerink, onderzoek naar het effect van het gedrag van ouders langs de lijn op het plezier in sport bij kinderen. Vanuit het KNKV heb ik toestemming gekregen om u hiervoor te benaderen. Bij deze vraag ik u om uw medewerking aangaande het onderzoek. Kinderen ervaren ouders langs de lijn vaak verschillend en met dit onderzoek wil ik kijken welk effect dit heeft op het plezier in sport bij kinderen van verschillende leeftijden (10 tot 13 jaar en 15 tot 18 jaar). Voor dit onderzoek heb ik een groot aantal participanten nodig. Het onderzoek wordt gedaan aan de hand van een online vragenlijst.
Ik wil u vragen de ouders van spelende leden uit de D- en C-jeugd en A-junioren te benaderen voor dit onderzoek.

De link naar de vragenlijst voor kinderen jonger dan 16 jaar: https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_50c15brwzVXsdv0
De link naar de vragenlijst voor kinderen van 16 jaar en ouder: https://uva.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_8idvDhz11VyVnV4
 

 

Jarigen

  • Fay Roodenburg

Sponsors: