Geplaatst 29-05-2022

Geplaatst door Marc Verhoeven

Categorie Wedstrijden

Vorige zaterdag stond DWS voor het eerste op het programma. Een ploeg waar punten gepakt moesten worden. Na een week goed trainen en de vakken weer eens omgegooid werden. Wist Marc het zeker; met deze opstelling gaan we punten pakken.

Na enige voorpret in de kleedkamer begon de voorbespreking. Hierin werd besproken dat als we zouden winnen handhaving bijna binnen handbereik is. Vol goede moed vertrokken we uit de kleedkamer en was het volle focus op de wedstrijd en voornamelijk op de afronding.

De goedleidende en duidelijke scheidsrechter floot in en DWS startte de eerste aanval. Binnen een aantal kansen liep fortissimo al tegen een achterstand (2-0) aan vanwege een scherpschutter aan de kant van DWS. Jelmer wist de scherp startende schutter hierna met zijn sublieme verdedigende skills, de rest van de wedstrijd van het scoren te houden.

Niet veel later kwam Jasper met een raak schot als antwoord (2-1). Hierna volgde een periode waarin beide ploegen het lastig vonden om de korf te vinden. Maar na enige tijd liep het bij fortissimo steeds beter, maar los komen lukte nog niet echt. Eerst scoorde Quinty een schot (2-2). Daarna met een beetje geluk een strafworp van Maureen (2-3). Hierna kwam DWS weer met de gelijkmaker (3-3). Zo ging enig tijd het scoreverloop om en om. Tot dat Jasper het weer eens tijd vond om 2 schoten te maken en ons vlak voor rust op een voorsprong te brengen van 2 doelpunten (5-7)

In de rust was de boodschap duidelijk. We hebben veel kansen genomen waarvan 7 doelpunten. Mede dankzij de vele rebounds van Tim. Maar het zijn maar 2 doelpunten blijf scherp, blijf scoren en neem de 2 punten mee naar IJsselstein.

De 2e helft ging van start. Weer was het DWS wat goed uit de startblokken schoot. Maar fortissimo had hier een mooi antwoord op doormiddel van een streak aan schoten, strafworpen en omdraaiballetjes van Joëlle, Quinty, Jasper, Maureen en Fleur (6-13). DWS deed nog een poging door 2 doelpunten te scoren. Maar het was uiteindelijk Joëlle die het wedstrijd in het slot gooide met een schot.

Eindstand: 8-14. Dit betekent punten voor S1 en een stap dichterbij bij handhaving in de 2e klasse.