Fortissimo 1 goed van start!

Geplaatst 11-02-2022

Geplaatst door Marc Verhoeven

Categorie Wedstrijden

Zaterdag 5 februari was het dan eindelijk weer zover. Na een lange periode zonder wedstrijden, mochten we nu weer aan de bak.
Binnen het eerste hebben er een aantal wisselingen plaatsgevonden. Met een nieuwe samenstelling reisden we af naar Zeist.

Met frisse en enthousiaste energie begonnen we de wedstrijd tegen RDZ. We hebben hier al een keer van gewonnen en wisten dus wat we konden verwachten.

Aan het begin van de wedstrijd liep de score een beetje gelijk op. Met een schot van Rody, een doorloopbal van Fleur en goals van RDZ stond het al snel 2-2.
Scherpte in de verdediging was belangrijk. Dit zorgde er dan ook voor dat we met goals van Maureen en Jasper het eerste kleine gaatje konden slaan (2-5).
Helaas lukte het niet om die scherpte vast te houden, met als gevolg dat RDZ kon terugkomen tot 6-7. Een groter gat slaan was het volgende doel.
Met een time-out en de coaching vanuit de zijlijn zorgde ervoor dat dit lukte. Door de goals van Maureen, Jasper, Quinty en Joelle gingen we rusten met een mooie 6-11 ruststand.

Tijdens de rust werd er vooral gehamerd op het scherp blijven in de verdediging en geen domme kansen weggeven. Aanvallend moeten we de variatie blijven zoeken, daar komen de beste kansen uit.

De tweede helft begon sterk. Meteen een goal van Jelmer en daarna ook voor Lars. Het gat werd nog groter (6-13). RDZ scoorde hier en daar nog wat mee, maar wij hadden de controle over de wedstrijd.
Mee scoren en scherp blijven, dat was onze enige taak nog. De aanvallen verliepen soepel en de verdediging bleef scherp.
Een mooie eerste competitiewedstrijd die geëindigd is in 11-22.

Aankomende zaterdag wacht de streekderby op ons.
Een mooi voorprogramma met de A1 en het 2e. Daarna is het aan ons om de punten in IJsselstein te houden.

Wij hopen dat we jullie langs de zijlijn zien aanstaande zaterdag.