S2: Na regen komt….. nog meer regen

Geplaatst 26-10-2020

Geplaatst door Marc Verhoeven

Na regen komt….. nog meer regen

Elke week dat wij weer onderweg zijn naar een korfbalveld, wij zijn erg blij dat wij nog kunnen spelen. Hierdoor waarderen wij het korfballen eigenlijk elke week meer! Ook deze zaterdag gingen we alleen met de selectie richting Geldermalsen en merken wij hoe belangrijk het publiek voor ons is. Op deze rustige wedstrijddagen, zonder extra publiek, zijn wij niet alleen spelers maar ook de mensen die voor de sfeer moeten zorgen. Elkaar positief aanspreken, complimenten geven en er samen iets van maken!
Gelukkig kunnen wij achteraf wel met ons publiek de wedstrijd nabespreken, want het hebben van een livestream zorgt bij ons voor extra plezier. Wij weten dat jullie achter de camera zitten en ons thuis aanmoedigen! En…. voor jullie was het afgelopen zaterdag echt fijn dat jullie binnen konden zitten, in plaats van in de regen en de kou. Bedankt voor jullie support, wij zijn erg tevreden met alle vertrouwen en dat jullie ons niet alleen laten!

Nu over de wedstrijd: zaterdag 10 oktober mocht Fortissimo 2 het opnemen tegen Animo 2.  Animo stond op dat moment op nummer 1 en Fortissimo (met één wedstrijd minder) op nummer 4. We zullen hard moeten werken om tegenstand te kunnen bieden tegen dit team. Zij hebben een team die al lang met elkaar speelt en wij proberen elke wedstrijd van en met elkaar te leren. Het was een natte en koude zaterdag. De voorbereiding was niet optimaal en konden hierdoor later bespreken en de afspraken duidelijk maken. Eenmaal op het veld was het tweede ready om te shinen. Helaas wij wel…. maar de zon deed niet met ons mee. Over de gehele wedstrijd is het denk ik in totaal (met rust) 7 minuten droog geweest. Wij hadden moeite om de bal door de korf te krijgen. De eerste twintig minuten kregen we geen grip op de (natte) bal en op ons eigen spel. Verdedigend konden we het niet de hele tijd dichthouden. Voor de rust werden er betere aanvallen gedraaid en meer kansen genomen, maar de bal ging er niet in. Het spel ging vooruit, dus we hielden de moet erin! De scheids floot voor rust en het scorebord stond op 10-2….

Na de rust waren we, door Adri, met zijn alle gemotiveerd om de tweede helft er weer 100% voor te gaan. Er was een tactische wissel en hopelijk konden we het Animo moeilijker maken. De goede aanvallen werden meegenomen en de scherpte kwam. De eerste drie doelpunten waren voor Fortissimo! Na een lange doelpuntenstilte was het Animo die helaas weer scoorden en hadden wij het lastig om te scoren. De uiteindelijke score was 15-7. De tweede helft hebben we uiteindelijk 5-5 gespeeld. Te weinig doelpunten, maar wel keihard voor gewerkt. De leerpunten nemen we mee naar de trainingen en elke wedstrijd leren we elkaar beter vinden. Komende maandag gaan we hard trainen, want donderdag kunnen we deze leerpunten gelijk inzetten tijdens een inhaalwedstrijd.