Livestreaming van wedstrijden

Geplaatst 06-10-2020

Geplaatst door Johan Boer


Beste leden, 

Afgelopen weekend hebben we enkele wedstrijden live gestreamd met wisselend succes. Bij het 1e en het 2e ging het goed, maar bij de A1 waren er nog wat problemen. 
Zoals jullie bij het vorige nieuwsbericht van David gezien hebben gaat komende zaterdag de A2 gestreamd worden.

Als er andere teams zijn die graag hun wedstrijd gestreamd willen zien worden kunnen we daarin voorzien.
Naast het eigen kanaal van de A2 zijn er 2 algemene Fortissimo-kanalen beschikbaar, wat betekent dat we 2 streams tegelijk kunnen doen. 

Wat is daarvoor nodig: 
  • Een mobiele telefoon met een stevige databundel (een wedstrijd streamen kost tussen de 3 en de 4 Gb aan dataverkeer, ons wifi is niet sterk (en snel) genoeg om te gebruiken voor het streamen.),
  • RTMP-software die geïnstalleerd moet worden op de telefoon. (Handleiding beschikbaar bij Johan en Dorien) (Android: gratis software, IPhone: software kost € 4,99)
  • Iemand die met die mobiele telefoon wil filmen (Deze persoon mag volgens het Coronabeleid op het park aanwezig zijn)
  • Bovenstaande kan ook elke week iemand anders (met een andere telefoon) zijn. 
Als voor een team de bovenstaande zaken geregeld zijn, dan kunnen Dorien of ik de livestream van de wedstrijd inplannen. Vooraf kunnen we dan ook een testje doen of alles werkt natuurlijk. 
We willen graag de links voor de te streamen wedstrijden in een week in 1 nieuwsbericht op de website publiceren, zodat andere nieuwsberichten niet ondersneeuwen.

Als er teams zijn die van deze mogelijkheid gebruik willen maken horen we dat graag.
Als er teams zijn die dit helemaal zelf willen regelen via een eigen kanaal, zoals de A2 dat nu heeft, dan is daar ook een handleiding voor beschikbaar. In dat geval wil ik wel graag de regie houden over het publiceren van de livestream-links, zodat die elke week in 1 bericht bij elkaar te vinden zijn.  

Jarigen

  • Adri Gerrits

Sponsors: