F1 kampioen, eerste helft veld

Geplaatst 10-10-2020

De F1 begon dit seizoen als volledig nieuw team aan het wedstrijdkorfbal. Met 3 kinderen (Cas P, Nia en Ties) vanuit de Kangoeroes en 4 nieuwe leden (Yfke, Cas E., Liam en Isis). Het team werd begeleid door Inge en Laura, later versterkt door Mirte. 

Er was veel te leren, want er was nog nooit een wedstrijd gespeeld, door ieder van hen. Maar vol enthousiasme werd er week na week getraind en zag je ze groeien. Rustig schieten i.p.v. te gehaast, van elkaar weg en weer naar elkaar toe bewegen, verdedigen met je handen als een dakje om het je tegenstander moeilijk te maken, kijken naar de ballijn en er tussen proberen te springen, de ballen in elkaars handen gooien, als het kan een lange pass eroverheen, je tegenstander overal volgen en nog veel meer. 

Maar wat ze voorál geleerd hebben is hoe leuk teamsport is. Hoe tof het is om samen ergens helemaal voor te gaan en je best te doen. Hoe te gek het is dat iedereen anders is en dus andere kwaliteiten bij te dragen heeft. En dat je elkaar nodig hebt om er een geheel van te maken. Maar dat je dan echt plezier hebt met elkaar, véél plezier! Dat korfbal leuk is hebben ze dan ook allemaal inmiddels ervaren.

De onderlinge sfeer binnen het team, de ervaren begeleiding van Inge, Laura en Mirte en het plezier van de kinderen heeft z'n vruchten afgeworpen...het kampioenschap is een feit! En dat, in het állereerste seizoen. Helaas niet met ouders en/of opa's en oma's langs het veld, maar (met dank aan Dorien Boer) wél via de livestream. 

De taart is bij één van de kinderen thuis natuurlijk gewoon aangesneden en de medailles zijn uitgedeeld. Bij het ophalen door de ouders werd er onder luid applaus een ereronde gelopen door de kinderen terwijl ze zongen: 'wij zijn kampioen'. Het was een seizoen die deze toppers niet snel zullen vergeten!

Jarigen

  • Adri Gerrits

Sponsors: