Wie helpt onze club uit de brand

Geplaatst 27-08-2020

Geplaatst door Johan Boer


De start van de competitie staat voor de deur en de eerste oefenwedstrijden zitten er alweer op.
Helaas zijn de eerste blessures ook alweer te betreuren (beterschap voor Britt , Fleur en Fabian), maar we hopen dat we van verder blessureleed verschoond blijven. 

Met de start van de competitie komen er ook taken in beeld die tot vorig jaar goed belegd waren binnen onze vereniging.
Helaas is met het vertrek van de volledige scheidsrehterscommissie een gat gevallen dat we tot nu toe nog niet afdoende hebben kunnen dichten.

Ondanks enkel wervende gesprekken hebben we nog geen opgetuigde scheidsrechterscommissie. 

De 2 belangrijkste taken van de scheidsrechterscommissie zijn het opleiden en begeleiden van jeugd-scheidsrechters en het toewijzen van te fluiten competitie-wedstrijden in het breedte-korfbal aan de teams die de scheidsrechters moeten leveren. 

Voor de eerste taken hebben we in ieder geval al toezegging dat twee ervaren scheidsrechter daar een (bescheiden) rol in willen spelen. Dat is de eerste winst. 
Voor de tweede taak, het indelen / toewijzen van te fluiten wedstrijden, zijn we zoekende. We willen proberen deze taak zo overzichtelijk mogelijk te houden en op zich hoef je geen kennis van het fluiten zelf te hebben om dit in te kunnen vullen. Veel belangrijker is inzicht in het plannen, wanneer kan welk team welke wedstrijden fluiten etc. 

Om dit plannen te ondersteunen zijn we ook bezig een voorziening op de website te maken die lijkt op het barrooster dat we nu gebruiken. 

Wil je dus een bijdrage leveren aan de geweldige club die Fortissimo is en er voor helpen zorgen dat de indeling van de scheidsrechters goed tot stand komt, laat het ons dan weten. Het is een mooie eerste stap voor een boeiende vrijwillgerscarriere voor ouders van spelende kinderen die nu nog geen rol als vrijwilliger hebben. 

Mocht je Fortissimo op dit vlak uit de brand willen helpen dan mag je je bij elk bestuurslid melden. Als je twijfelt, ga dan toch met ons in gesprek, want misschien kunnen we taken in stukjes hakken. Vele handen maken licht werk.

Groet, 
Johan

 

Pupil van de week:

Jarigen

  • Shirley Regts

Sponsors: