Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder! We nemen afscheid van.....

Geplaatst 26-04-2020

Geplaatst door Marc VerhoevenZing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

 
Zing
Wat een seizoen hebben we meegemaakt zeg. De selectie keerde na 1 jaar afwezigheid weer terug in de 2e klasse. Het tweede wilde graag kampioen worden in de 3e klasse zodat ook Fortissimo 2 een klasse hoger kon spelen. Het seizoen werd, inmiddels traditiegetrouw, begonnen met een trainingsweekend op Texel. Tussen de schapen, op de tandems en langs het strand. Al korfballend onder aanvoering van Andre werken aan een nieuw Fortissimo Lied.

Vecht
De eerste training begon met de Max Verstappen Experience, een spel op het Fortissimoveld waarbij scoren en snelheid de perfecte combinatie zouden zijn. Racend over het veld, in kleine groepjes, maakt de selectie zich sterk in samenwerking en overwinnen. De dood of de gladiolen.Huil
Dat het seizoen een spannend seizoen zou worden, stond op voorhand al vast. Na 1 jaar direct terug de 2e klasse in. Waren we daar al klaar voor? Kampioen worden met S2 was dat realistisch. Wedstrijden in de laatste minuten uit handen geven, blessures de schuld geven, of gewoon een domme wissel. Alles is de revue gepasseerd. Tot het dieptepunt de potentiële degradatie van S2 in de zaal.

Bid
In een week drastisch overleg tussen Selectietrainers, A-trainers, TC en bestuur hebben we een beroep gedaan op de hele club. Spelers doorgeschoven uit de A1, extra reservespelers en wedstrijden die gewonnen moesten worden voor Senioren 2.

Bij S1, was op dat moment juist weer de weg teruggevonden van al het blessureleed van dit seizoen, Rody was weer terug, Arda, Silvy, stonden weer in het veld en Joelle en Martin waren al weer gedeeltelijk begonnen met meetrainen. Alles “hoop” en “geloof” zat erin dat we het gingen halen.

Lach
Zoals het gaat, ontstaan er ook altijd wat spanningen. Over keuzes, over acties, over anderen en bovenal over wat allemaal niet lukt. Maar daarnaast blijft er binnen een selectie ook een hoop plezier wat niet vergeten mag zijn. Zoals gezegd, we zijn naar Texel geweest, een bijzonder uitgebreid Sinterklaasfeest gevierd (volgend jaar komt de Sint weer langs) en als klap op de vuurpijl zijn we met de hele selectie naar het leukste feest van het jaar geweest, De Vrienden van Amstel Live. 2 busjes, 2 auto’s, een hoop bier en als afsluiting een broodje Unox worst. Plezier kun je creëren, gezelligheid ontstaat uit zichzelf. Maar een lach moet je aan elkaar geven.


Werk
Samen een selectie vormen bij Fortissimo is naast de spelers en de staf, ook samenwerken met de kantinecommissie, de feestcommissie, de korfbal commissies (scheids, jeugd en senioren TC) en zelfs de kampcommissie (en waarschijnlijk vergeet ik er nu nog een paar).

Maar bovenal veel samenwerken, hard werken naar de doelen die gesteld waren en ontwikkelen van elkaar. Binnen Fortissimo sta je niet alleen, nee je staat er met zn allen. Wat ik echt opvallend vind van deze fantastische club, is dat ongeacht het resultaat. Iedereen betrokken is bij alles. Veel publiek langs het veld/in de zaal, maar ook bij de uitwedstrijden zie je steeds dezelfde en ook veel nieuwe gezichten. Dat is echt gaaf, dat is pas echt een teamsport dat is samenwerken.

Bewonder
Tja aan alles komt een einde. De Covid-19 problematiek heeft een vroegtijdig einde gemaakt aan de competitie. Het KNKV heeft keuzes gemaakt in de eindstanden. Teams zijn kampioen geworden, teams zijn gedegradeerd, competities zijn als niet gespeeld gezien, maar we hebben het gewoon geflikt. S2 is gehandhaafd in de zaal en S1 blijft in de 2e klasse. Wat gaaf, wat leuk, wat fijn. Fijn voor ons, fijn voor Fortissimo!

En dan komt een moment van afscheid nemen, afscheid nemen van stafleden, afscheid nemen van selectiespelers. Ik begin vanaf bovenaf:

Ruben
Twee jaar lang stond je aan het roer van Fortissimo 2, een nieuwe stap. Als jeugdtrainer de senioren onder je hoede nemen is een echte uitdaging. Samen zijn we het eerste jaar kampioen geworden met S1, samen hebben we de laatste weken intensief samengewerkt met S2. Ik denk dat je kan terugkijken op een hele leerzame periode, waarbij je enthousiasme en tomeloze inzet een voorbeeld kan zijn voor andere trainers. De keus om meer tijd aan je gezin en je sportende kids te geven was doorslaggevend voor je, en daarmee komt er voorlopig een einde aan onze samenwerking. Maar wie weet…….Jenneke
Officieel heb je me nog niet verteld dat je ging stoppen als teambegeleider van de selectie, maar dat ging ook niet meer, bij zo’n bijzonder slot van de competitie. Iedere week, banaantjes, appeltjes en kopjes thee. Ons veroordelen als we naar de McDonald's wilde en ook een beetje teleurgesteld kijken als we weer eens een snackschotel bestelde in de kantine. Maar je was er altijd, je regelde alles top en JA we gaan je missen. Stiekem ga je ons ook missen denk ik hoor. Jen, namens de hele selectie bedankt!Rogier
Onze rots in de branding binnen de TC. De man, met wie je onmogelijk niet op dezelfde lijn zou uitkomen. Met de bekende lach van Rogier, konden grote emoties tot kleine puntjes gemaakt worden. Je wilde vorig jaar al stoppen maar je plakte er nog een jaar aan vast (onder lichte druk). Zonder je enthousiasme was ik waarschijnlijk nooit naar Fortissimo gekomen Rogier, het bevalt me goed, dus daarvoor alle dank! Je hebt het stokje bijna overgedragen, maar bij dit schrijven weet je ook, dat de plannen alweer veranderd zijn. Krijg ik je nog zo gek, voor een derde jaar?  We bellen!Daan
In het eerste jaar twijfelde je over je studie. Door uit de A1, en dan naar de senioren of studeren in Heerle. Twijfel, bellen, twijfel, studeren in Utrecht, twijfel en daar was het bekende woord. Ik ga het gewoon doen. Ik blijf korfballen bij Fortissimo. En je maakte de stap de selectie in. Dit jaar stond je als vaste waarde in S1, een hele stap! Aan het begin had je het wat zwaarder, maar op een gegeven moment stond je als een huis. Die lange armen van je zorgden ervoor dat menig tegenstander het “irritant” vonden en toen je op een gegeven moment ook ruim ging meescoren was er geen houden meer aan. Met 32 doelpunten sta je in de top 4 dit seizoen. Gaaf hoor. Maar zoals vaak, gaan talentvolle spelers studeren buiten de grote stad. Je vertrekt na de zomer naar Enschede en daar baal ik enorm van. Want wie moet me nu tot orde roepen als ik eens bot uit de hoek kom ;-).

Daan Ik hoop dat je in januari (als je half jaar in Enschede erop zit) je weer aansluit bij ons. Maar voor nu thanks gozer en ontzettend veel succes.Tycho
Je maakte jezelf onsterfelijk uit tegen HKC door vanuit een zittende positie een beslissend doelpunt te verdedigen. Er werd nog veel over gesproken bij HKC, oneerlijk, bizar en typisch tegen Fortissimo. De wedstrijden daarna tegen HKC waren altijd bijzonder, en dat kwam mede door jou.
Dit seizoen starten je in S2, maar voordat het kerst was had je al weer een basisplaats in S1 te pakken, we konden niet zonder je. Totdat……todat je aangaf dat het effe teveel was allemaal. Dat je effe tijd moest vinden voor je nieuwe baan, je nieuwe huisjes en even tijd voorzelf. Balen maar een verstandige keus van je. Gelukkig zien we de zon aan de horizon maar nemen we op dit moment afscheid van elkaar. Tych gozer, thanks kerel, doe voorzichtig en zodra het weer kan, bel me direct!Fabian Pasman
Onze eerste ontmoeting was al een bijzonder moment op zich, Fortissimo kwam op bezoek bij Fiducia en dat ontsierde in een waar gevecht. Toen je terugkwam bij Fortissimo, was het even zoeken, eerst in S3, Ruben kwam met het idee om je toe te voegen aan S2 en zo was je weer terug. Terug in de Fortissimo Selectie. Het tweede kreeg de kwaliteitsimpuls die we zo graag wilde hebben.  Dit seizoen maakte je je opwachting in de basis van Fortissimo 1, terug van weggeweest. Het was niet altijd even makkelijk, we hebben de nodige verschillen gehad maar 1 ding kan ik echt zeggen. Je was een duidelijke meerwaarde binnen de selectie. Een fanatiekeling die er vol voor ging. Tijdens de selectiegesprekjes in de afgelopen weken heb je aan ons (trainers S1 & S2) niet meer de motivatie te vinden om 2in de week met deze selectie in te weer te willen. Dat kwam voor ons enigszins onverwacht maar uiteraard respecteren we je keus. Succes en nogmaals bedankt voor alles!Michael
Wat was het leuk dat jullie vorig jaar ineens kwamen vertellen dat kleine Tessa op komst was. Diana moest stoppen met korfbal maar jij ging gewoon door. 2x In de week trainen, wedstrijden op zaterdag en dan ook nog op de bank bij S1. Ik moet eerlijk zeggen Michael, je was er altijd bij, helemaal top! Zo doen we dat in de selectie he ;-)
Met het laatste gedeelte van dit seizoen, was je iets minder tevreden. Door het noodplan bij S2 stond je er wel eens “verslagen” bij. Dat vind ik als hoofdtrainer altijd lastig om te zien. Je werkte zo ontzettend hard. Tijdens de evaluatie met S2 kwam het hoge woord eruit. Volgend seizoen koos je niet meer om de terug te keren in de selectie. Ik baalde daarvan maar begrijp je onderbouwing. Gelukkig ben je niet weg en ga je wel gewoon door met korfballen. Gezellig met je 2 broertjes in 1 team, hoe leuk is dat. Michael veel succes en wie weet moeten we toch nog je hulp af en toe inroepen. Tot snel!Merel
Jullie zullen het niet geloven, maar Merel is de enige selectiespeler die ooit tegen me heeft durven zeggen, dat ze voor de teamfoto mijn “onderkin” wel kon weg make-uppen. Ja je leest het goed!  Fortissimo on Air, camera draait en actie. Zoals we Merel kennen, je was er altijd bij, Fortissimo was/is jouw club. Maar het korfbal-leven combineren met Rick ( je vriendje) en een afstudeerjaar is niet te doen. Je hebt lang getwijfeld maar toch de knoop doorgehakt. Komend seizoen hang je je schoenen even aan de bekende boom. Voor definitief? Nee dat niet, maar voor nu is het even genoeg. Focus op afronding van je opleiding is belangrijk en daar gaat nu eenmaal een hoop tijd in zitten. Mocht je je bedenken of moet je toch meer tijd hebben dan je nu denkt te hebben, let me know!Arda
Sommige spelers bewonder je nu eenmaal meer dan andere. Je kwam door vanuit de A1 en bammmmm je stond in S1. Ik heb in 2 seizoen met Arda je bijna nooit boos gezien. Nooit chagrijnig en nooit een overtollige woord. Een snelle, gevaarlijke dame die voor menig diefstalletje rond de korf zorgde. Je hoge scoringspercentage ligt in het feit dat je  aan het begin gewoon moest worden aangespoord om te schieten, want als je schoot. Dan was die raak. Zo raak dat je hoogste scoringspercentage hebt van de hele selectie. Op dit moment is het nog niet duidelijk hoe je studiejaar er volgend jaar uit ziet. Het plan is naar Cork in Ierland te vertrekken om daar vanaf september je studie te vervolgen voor 6 maanden. Maar zoals besproken, kom je ook voor op de selectielijst van komend seizoen. Dus een echt afscheid nemen we nog niet, maar ik hoop voor jou dat je lekker naar Ierland kan in september. EN daarna, kom je gewoon weer terug.En dan de laatste Anouk,
Vanuit de A1, naar S2, maar na drie competitie wedstrijden verhuisde je al naar Fortissimo 1. En daar stond je dan, tussen alle grote monden, haantje de voorste en noem maar op. Na 2 seizoenen heb je je plekje goed veroverd. Je nam de leiding in vak besprekingen en liet duidelijk merken aan je teamgenoten hoe je het wilde hebben. En dan komt nu een tussenjaar, een stagejaar. Je gaat stagelopen in de Fysio-wereld. Waar en hoe weten we nog niet. Maar de mogelijkheid om straks te zeggen dat je toch niet kon starten vond je zelf nogal vervelend. Dus maakte je al snel duidelijk dat je waarschijnlijk niet beschikbaar bent. Gelukkig blijf je erbij in een nieuwe rol volgend jaar. En vinden we je niet in het veld maar op de bank. Want het is maar 1 jaar stage hé. En wie weet vallen de stagetijden wel mee en kun je alsnog aansluiten. Onze wegen scheiden niet, dus afscheid neem ik ook nog niet van je.Bewondering, voor iedereen die het aandurft te spelen in een selectie team, je staat immers in de schijnwerpers, de druk kan gigantisch hoor zijn. Maar ook bewondering voor iedereen die volgend jaar weer in onze selectie blijft spelen en die juist aansluiten in de selectie. Hierover berichten we je binnenkort meer. Op dit moment hebben we 8 heren en 11 dames volgend seizoen, we hebben een nieuwe trainer op S2, een nieuwe teambegeleider, een verzorger, een fysiotherapeut en een tactische trainer. Ofwel we zijn er bijna klaar voor.

Binnenkort starten de jeugdtrainingen weer en wie weet daarna weer de senioren trainingen, wedstrijdjes kunnen we nog niet doen, maar werken aan ons schot en conditie kan zoiezo beginnen……..

Ben jij ook klaar voor komend seizoen?  De selectietrainers zijn de komende weken nog druk in gesprek, wil je ook een plekje binnen de selectie, neem contact op met de TC en wie weet sta jij volgend seizoen wel in 1 van onze 2 teams.

Ruben, Jenneke, Tycho, Fabian P, Merel & Michael bedankt en tot ziens
Arda, bedankt en duim voor je dat Ieland snel de grenzen opend
Anouk & Daan bedankt voor nu en tot snel!

 

Deze week is de TC vergadering, daarna gooien we de nieuwe slectie voor 2020-2021 online, nog even afwachten :-)

MarcPupil van de week:

Jarigen

  • Shirley Regts

Sponsors: