Fortissimo 2 verslaat koploper Victum

Geplaatst 14-01-2020

Geplaatst door Joris Ozinga


Na een paar weken rust om de Kerst te vieren en aan een nieuw decennium te beginnen, mocht Fortissimo 2 aantreden tegen de koploper Victum 3. De IJsselsteiners hadden nog geen punten weten te halen dit seizoen en het was hoog tijd dat daar verandering in kwam.De thuisploeg startte de wedstrijd scherp en wist direct te scoren tegen de verdedigende Merel, Britt, Michael en captain Fabian, die na 10 weken wederkeerde na een blessure. Omdat Fabian Pasman tijdelijk bij de hoofdmacht is gevoegd om de geblesseerde Martin Rijke te vervangen en ook Andre nog herstellende is van zijn blessure startte Dirk Jan in de basis. De aanval van Fortissimo was daardoor opgebouwd uit en Nicole, Viënna, Dirk Jan en Joris. Ook zij kwamen aanvallend goed uit de startblokken en wisten snel op gelijke hoogte te komen door een schot van Viënna.

Gedurende de beginfase liep de score gelijk op. Het waren de opvolgende schoten van Dirk Jan, Fabian en Merel die ineens de score van 4-5 naar 4-8 wisten brengen en daarmee een gaatje te slaan. Om deze voorsprong te behouden paste coach Ruben enkele tactische wissels toe om het schotgevaar van Victum in te perken. Helaas wist deze toch de marge te verkleinen naar slechts één doelpunt. 

Beide ploegen wisten om-en-om in reeksen te scoren en het was eerst Fortissimo die weer door drie doelpunten te maken en de score naar 7-11 te tillen voor een comfortabele vakwissel. Net voor rust wist Fortissimo nog 2 treffers te maken tegen nog één enkel doelpunt van de thuisploeg. Beide ploegen gingen de kleedkamers in met een 8-13 ruststand.

In de tweede helft bleek het dat Victum een goed peptalk had gekregen van de coach, ze stonden ook niet voor niks ongeslagen bovenaan en wisten 5 maal op rij te scoren, om zo op gelijke hoogte te komen met de ploeg van Fortissimo die dit niet wist te doorbreken. 

De score liep na deze misstap gelijk op, dit bracht ook veel spanning terug in de wedstrijd. Het was wel Fortissimo dat opnieuw de voorsprong wist te pakken na een strafworp door Tycho. Spijtig voor de thuisploeg volgde er een aanval waarin 1 van de heren ongelukkig onderuitging en afgevoerd moest worden. Spijtig voor Fortissimo wist zijn vervanger er direct 2 te scoren en waren de IJsselsteiners de behaalde 13-15 voorsprong weer kwijt. 

Met nog een kwartier te spelen was het tijd voor coach Ruben om weer wat te wisselen en de meegereisde junioren in te brengen. Merel, die nog net haar derde binnenschoot vooraf het wisselgebaar, maakte plaats voor Fleur en Renske kwam op de plek van Britt. Deze laatste was direct succesvol en wist Fortissimo weer aan kop te zetten met 19-20. 

In de slotfase wist Victum nog 1 maal de stand gelijk te trekken door te scoren vanaf onder de korf. Bij de vakwissel paste beide ploegen nog een laatste wissel toe, bij Victum was dit vanuit nood bij Fortissimo was het een troef; Andre kwam erin voor Joris. 

Het was Victum zelf die de overtreding maakte wat een strafworp opleverde voor captain Fabian. Echter kwam deze terug via de voorkant van de korf, maar wist hij deze vakkundig naar de strategisch opgestelde Andre te kaatsen die deze vanaf 4 meter binnenschoot. Tot slot was het opnieuw een samenspel van Andre en Fabian om het lot van de wedstrijd te bekrachtigen. De 20-22 werd van dichte afstand binnengeschoten door de captain. 

Het was een verfrissend Fortissimo dat loepzuiver was van afstand. Van de 22 doelpunten werden er namelijk maar 5 binnen de 5 meter gescoord. Hiermee is de ploeg ook van de 0 en van de onderste plaats af en kan beginnen aan de trektocht naar de bovenste regionen. Volgende week spelen de selectieteams opnieuw tegelijkertijd, het eerste bij EKCA in Arnhem en wij bij Tweemaal Zes in Maartensdijk. Tot dan!


De winnaars

Jarigen

  • Jenneke Heising

Kamp 2024

Sponsors: