Superhelden dag 2019

Geplaatst 10-11-2019

Geplaatst door Marc Verhoeven


Afgelopen zaterdag organiseerde Korfbalvereniging Fortissimo alweer de tweede superheldendag. De hele IJsselsteinse jeugd was uitgenodigd om een middag lekker te komen korfballen in sporthal de Oever, gelegen naast de korfbalvelden van Fortissimo.. Er zijn over de dag heen verschillende clinics gegeven door de selectie van Fortissimo. 

Er werd begonnen met de allerjongste Fortissimohelden. De Welpjes, de F’jes en de E’tjes. Voor deze kids waren er diverse sportactiviteiten uitgezet in de Fortissimohal. Er was een estafette en werden tik- en balspelletjes gedaan. Het korfbal stond centraal, maar bij de allerkleinste is vaak een bal al voldoende om een glimlach op het gezicht te krijgen. Als afsluiting konden deze helden met selectiespelers op foto waarna ze geschminkt huiswaarts keerden. 
 
Na de allerjongste helden was het tijd voor de D-jeugd en de C-jeugd. Er werd gewerkt aan balvaardigheid en aan de verscherping van het schot. De selectie onder leiding van Marc Verhoeven, Martijn Sprangers en Ruben Visscher zorgde ervoor dat de jeugdleden maar ook veel “niet leden” van de club een echte training kregen op selectieniveau. Aansluitend was er een bijzondere korfbal-estafette en konden de deelnemers selectieleden uitdagen in een 1 tegen 1 korfbalspel.
 
Als afsluiting van de heldendag waren de A & B jeugd aan de beurt. Hier waren er ruim 50 spelers aanwezig die voor het “echte werk” kwamen. Er werd veel 1 tegen 1 gedaan, met tips van de selectie. Daarna mochten ze de selectie uitdagen voor een korte oefening, van deze kans maakten ze gebruik. 

Aansluitend werden er spandoeken gemaakt onder leiding van de supportsvereniging Fortmania, welke het komende zaalseizoen de IJsseloever (in de volksmond, de Fortissimohal genoemd) moet opfleuren.

Na afloop en vlak voordat de selectie aan hun oefenprogramma kon beginnen was er voor alle deelnemers friet en een snack te verkrijgen in de kantine van Fortissimo. 

Na een dag vol helden, speelde Fortissimo 1 thuis tegen Reeuwijk 1. In een spannend duel met veel kansen over en weer wist de ploeg niet te winnen van het in hoog tempo spelende Reeuwijk. 

Volgend jaar is er weer een Superhelden dag, wil je meedenken, laat het ons weten!

Namens de selectie

Merel

Jarigen

  • Jenneke Heising

Kamp 2024

Sponsors: