Fortissimo 2: “Voorstaan is alleen interessant bij het eindsignaal”

Geplaatst 13-10-2019

Geplaatst door Andre van Haaften


Het was de laatste thuis-zaterdag voor de Fortissimo selectie en het was een dag die vol gepland was activiteiten, maar voordat gestart kon worden met hotdogs en bingokaarten stond eerst nog ZKC’31 uit Zaandam op het programma. 

Het was opnieuw een regenachtige dag in IJsselstein, maar daar laat Fortissimo 2 zich niet meer door van de leg brengen. De laatste regen wedstrijd werden namelijk allemaal netjes gewonnen en zo was dat ook de planning tegen ZKC’31. De wedstrijd stond onder leiding van de heer van Bemmel die in "de week van scheidsrechter" werd ontvangen met een klein presentje. 



Na een periode van blessures bij het 2e waren we na 5 weken in de competitie eindelijk weer op volle sterkte met de terugkomst van Nicole die samen met Merel, Fabian P. en Andre aanvallend startte. Waar dit op de training zo goed liep, kon het tijdens de wedstrijd niet rommeliger. De verdedigende druk van de tegenstander en de gladde bal hielpen hier niet en het vak viel maar moeizaam aan.
Na de openingstreffer van ZKC’31 was het Fabian P. die van afstand voor het eerste doelpunt van Fortissimo zorgde (1-1). Na de wissel was het schieten met scherp door de gasten, de tegenstander van Andre wist met zijn eerste 2 schoten 2 maal te scoren wat voor de 2e achterstand in de wedstrijd van Fortissimo zorgde (1-3).

Het gehele verloop van de wedstrijd was gelijk aan de beginfase van de wedstrijd; ZKC’31 wist 1 of 2 keer te scoren en Fortissimo wist de stand weer recht te trekken. Zo ook voor de rust, maar Tycho met een korte kans en een schot van afstand de 2 punten achterstand wist recht te trekken voor een gelijke ruststand (6-6). 

Coach Ruben sprak het team met vertrouwen toe met “wij zijn de betere ploeg” en “gaan vandaag niet verliezen”. Met dat gevoel ging de ploeg terug naar het veld, want ondanks het constante achterstaan voelde het niet alsof we aan het verliezen waren. Echter was het verloop van de 2e helft niet anders als dat van de 1e. Na de rust wist ZKC’31 te scoren vanaf de strafworpstip na een overtreding van captain Fabian (6-7). 

Opnieuw stond Fortissimo achter, maar opnieuw kwam werd de stand gelijk getrokken. Doelpunten vielen over en weer, ZKC’31 eerst en Fortissimo daarna. Het lukte de gasten niet om weg te lopen van de IJsselsteiners, maar zij wisten op hen beurt maar geen voorsprong op het bord te krijgen. Het was om te wisselen, Fortissimo stond namelijk opnieuw met 2 punten achter en dat mochten er niet meer worden. Nicole maakte plaats van Renske die direct wist te scoren (10-11). Ook Joris, die eerder in de wedstrijd al op de plaats van Andre was gekomen was succesvol vanaf de strafworp stip nadat hij zelf op acrobatisch wijze de bal wist binnen te houden (11-11).





Ook in de slotfase bleven beide team gelijk op gaan door allebei te scoren van afstand (13-13). Met het scorebord al in de pauze stand begon Fortissimo aan de laatste aanval. Het was het vak van Jelmer, die captain Fabian had vervangen, Tycho, Silvy en Joyce. Deze laatste is ook weer net helemaal hersteld van een blessure en had haar draai nog niet helemaal gevonden op het veld. Ook afgelopen zaterdag was dit zichtbaar, maar als je dan toch eindelijk scoort dan is dat wel zo fijn om dat op het moment te doen als het erom gaat; in de slotseconden! En zo geschiede het, Joyce legt aan na een pass van Jelmer en BAM doelpunt Fortissimo. 

Na 59 minuten en 47 seconden spelen was het Fortissimo ineens gelukt om op voorsprong te komen en wel op het belangrijkste moment van de wedstrijd. ZKC’31 mocht van de scheids nog een keer de bal uitnemen, maar na 3 passes en een sprintje naar binnen klonk toch echt het fluitsignaal en ging de wedstrijd naar Fortissimo. We hebben 10 keer gelijk gestaan en maar 13 seconden voor, maar ja “Voorstaan is alleen interessant bij het eindsignaal” aldus Andre. 

Opnieuw werd er met een nat pak gewonnen door de IJsselsteiners, voor iedereen die bijgelovig is, laten we hopen op meer regen de komende weekenden. Volgende week spelen we in Den Haag tegen GKV wat op dit moment de ongeslagen koploper is. Anders dan normaal speelt het 2e dit keer na het 1e om 17.00. We kunnen alle steun gebruiken voor het veroveren van de periodetitel. Tot volgende week.

Jarigen

  • Guus Langemeijer

Sponsors: