Goede pot, geen punten Fortissimo 1

Geplaatst 15-09-2019

Geplaatst door Marc Verhoeven


Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Fortissimo af naar Amstelveen en aansluitend naar Voorthuizen. Fortissimo 2 speelde om 11:30 uur tegen KVA 4. Het bijzondere tijdstip en dan tegen een vierde team van KVA leek op voorhand al een opgave. Het weer was goed gezind maar dat was ook het enige wat sfeer bracht op het sportcomplex van KVA. Over die wedstrijd komt het verslag van S2 online. Net zoals bij Fortissimo 1 tegen Haarlem, verloor S2 in de slotseconde van de wedstrijd.

 

Na de ochtendwedstrijd in Amstelveen vertrok de equipe naar Voorthuizen, slechts 66 kilometer verderop, troffen we een hele andere ambiance aan. Een vol veld, een leuk voorprogramma en bovenal heerste er een korfbalsfeer. Mede door onze meegereisde supporters (leuk dat jullie er weer waren) kon de wedstrijd om 15:45 uur beginnen.Spirit begon sterk met veel doelpunten van afstand, maar Fortissimo bleef in de buurt. Spirit wist toch een gat te slaan van 4 doelpunten (10-6), maar Fortissimo wist dit vlak voor de rust terug te brengen naar 11-9. De ploeg uit Voorthuizen speelde in hoog tempo, maar Fortissimo kon bij blijven met tegendoelpunten en creatieve acties. Toch gingen de IJsselsteiners met een achterstand de rust in 11-9. Alles was dus nog mogelijk in de tweede helft. 
 
Fortissimo begon sterk aan de tweede helft door gelijk de 11-10 te maken, maar Spirit bleek uit een ander vaatje te gaan tappen en schoot met scherp. De ploeg die vorig jaar nog in de 1eklasse speelde liep in een kwartier tijd uit naar een voorsprong van 23 tegen 13. Ondanks deze mindere fase bleef Fortissimo vechten om dichterbij te komen en werden er in de laatste 10 minuten nog snel 6 doelpunten gemaakt, waardoor de wedstrijd eindigde in 26-19. Een uitslag die paste bij de wedstrijd. Spirit was op bepaalde vlakken de betere ploeg maar moet oppassen bij de returnwedstrijd na de zaal bij Fortissimo.
 
Ondanks dat Fortissimo er geen punten aan over heeft gehouden, hebben spelers en coach wel een goed gevoel overgehouden aan een sterke wedstrijd. Volgende week speelt Fortissimo 1 thuis tegen DES 1 uit delft (de ploeg die vorig seizoen in de slotfase van de competitie het kampioenschap in de 2eklasse verspeelde). Deze week ligt de focus op afronding en controle om volgende week de eerste 2 punten binnen te halen.

Jarigen

  • Jenneke Heising

Kamp 2024

Sponsors: