Uitblinkend captain neemt Fortissimo 2 op sleeptouw

Geplaatst 26-05-2019

Geplaatst door Andre van Haaften

Onder leiding van clubscheidsrechter van Schaik begon Fortissimo aan de wedstrijd. Aanvallend werd gestart met Merel, Britt, Daan en Fabian B (c) welke maar 14 seconden nodig hadden voor het eerste doelpunt. Het was captain Fabian die na een doorbraak tekende voor zijn eerste goal middels een one-hander. Ook de gasten uit Leusden startte scherp en de verdediging, waarin Joyce, Vienna, Michael en Fabian P startte moesten hen eerste tegendoelpunten incasseren (1-1).

Na de wissel wist Fortissimo direct terug te slaan door 2 maal te scoren (3-1). Ook de eerste aanvalsvak wist direct weer succesvol te zijn met opnieuw een one-hander van captain Fabian en je zou denken dat de tegenstander het op dat moment misschien wel doorhad, maar toch was weer captain Fabian die met 1 hand de korf wist te vinden (5-1).

Fortissimo pakte daarmee vroeg de controle over de wedstrijd en kon rustig de stand gestaag gaan uitbouwen. En zo geschiede het; zo nu en dan een doelpunt van de tegenstander, maar altijd minimaal 1 doelpunt van de IJsselsteiners als antwoord. Van afstand was het Michael die voor zijn 2 tekende en ook Vienna wist 2 keer achtereenvolgens door te breken en een doorloopbal te scoren met ontlading en gejuich als gevolg (9-3).

Na de wissel was het weer captain Fabian die mocht aanvallen en ja dan weet je wel, gegarandeerd doelpunten. Na enkele goals vanuit de gele cirkel was het tijd om het eens vanaf afstand te proberen. Ook vanaf daar geen enkele moeite voor onze goldenboy, opnieuw een feilloze treffer. Aansluitend wist Britt door te breken, welke na hinderen van de tegenstander een strafworp toegekend kreeg van de arbitrage. Het was captain Fabian die vanaf tweeëneenhalve meter zijn 6 doelpunt verzilverde (11-3).

Voor rust wisten de gasten nog 1 maal te scoren, maar daar stonden opnieuw 2 doelpunten van de thuisploeg tegenover met o.a. 1 van….hoe kan het ook anders… captain Fabian (13-4)!

Ook de tweede helft kwam Fortissimo weer trefzeker de kleedkamers uit al was het Antilopen dat de openingstreffer maakte in deze helft. De opvolgende 3 treffers waren echter wel van de thuisploeg wat de reeds ruimte voorsprong nog iets ruimer maakte (16-5).

De verdediging van de gasten nam in de tweede helft wat gas terug en bleef rustig rond de cirkel hangen om doorbraak te voorkomen. Fortissimo moest daarom wat meer vanaf afstand gaan proberen te scoren, maar met de ijzersterke rebounders konden daar alle tijd voor genomen worden. Na enkele pogingen was het Pasman die voor een reeksdoelpunten zorgde en ook Michael en Britt waren in de slotfase buiten de cirkel succesvol (19-9).

Na de laatste wissel was er nog 1 doelpunt, en wel van de stormram van de aanval, de aanjager van het offensief, de leider op veld, de man met de vleugels… onze captain Fabian (20-9)! We weten nog niet wat hij heeft gegeten, maar dat eten we volgende week allemaal!

Volgende week hebben we opnieuw een thuiswedstrijd, maar de dag staat in teken van de kampioenswedstrijd van de onze hoofdmacht, we hopen dat jullie er allemaal bij zijn om gezamenlijk de winst binnen te halen! Tot zaterdag.