Trots!!

Geplaatst 20-04-2019

Geplaatst door Nadine Arendse


Trots zijn wij als coaches op onze kinderen uit de C1. Begin dit jaar werd de C1 samengesteld en wisten we al dat er in de zaal een grote uitdaging op ons lag te wachten. Hoofdklasse!! We besloten ons op het veld terug te trekken zodat we eerst konden wennen aan elkaar. Eerste helft veld speelden we dus eerste klasse en hadden we het al best moeilijk. Heel eerlijk, er is toen wel eens door ons hoofd geschoten, waar hebben we toch voor gekozen in de zaal. Maar, wat is het geweldig goed gegaan! In de hoofdklasse stelden we onze eigen doelen, zoveel goals maken in een wedstrijd, zoveel schotkansen creeeren, etc. Tijdens onze teamdag hebben we deze doelen met elkaar opgesteld en ieder kind heeft ook voor zichzelf doelen opgesteld. Door ons te focussen op deze doelen zagen we alle kinderen met de week groeien. Halverwege hadden we drie wedstrijden een dip en lukte even niks, maar alle andere wedstrijden maakten we stappen en werden we beter. Alle elf de kinderen bleven strijden, bleven zich focussen op de goede dingen, bleven veel plezier maken en voelde zelf ook hoe ze beter waren. Met af en toe ee dip, maar hier spraken we over en hielpen we elkaar bij! Dit bleek ook toen we halverwege de zaal de individuele doelen evalueerde. Iedereen had flinke stappen gemaakt in het halen van deze doelen. De teamdoelen hadden we voor die tijd al een paar keer opgehoogd! Een paar keer hebben we zelfs dichtbij een gelijkspel of winst gezeten. Ineens is de zaal dan alweer voorbij en gaan we het veld weer op. Vandaag was de eerste competitiewedstrijd, tegen Wageningen C1. Toevallig zaten we voor de zaal ook bij hen in de competitie en verloren we twee keer van ze met dubbele cijfers. Een spannende wedstrijd dus, want we wisten dat we beter waren dan voor de zaal, maar hoeveel beter en hoeveel had Wageningen geleerd in de zaal? Plus, winnen, wisten we nog wel hoe dit moest? Wat vandaag volgde was een fantastisch goede wedstrijd, met een 15-7 winst als einduitslag. Wauw, wat hebben ze dan veel geleerd in de zaal, van 15-6 verlies, naar 15-7 winst. 

Enorm trots zijn we dus op de ontwikkeling die deze groep gemaakt heeft! 

Jarigen

  • Emy Kers

Sponsors: