Koploper geen gevaar voor Fortissimo 2

Geplaatst 22-04-2019

Geplaatst door Andre van Haaften

Het was een heerlijke zaterdag in april. De nieuwe velden waren speelklaar, de zon scheen boven het complex en de gezelligheid zat er al goed in voor het eerste officiële speelweekend van het veldseizoen.

Fortissimo opende sterk en de in de aanval startende Joyce, Vienna, Fabian P en Joris wisten in korte tijd voor een voorsprong te zorgen (2-0).  De opvolgende aanvallen van waren lang, maar veelal onsuccesvol. We wisten de MIA een geroutineerde ploeg was met een tactisch verdedigende stijl en dat wij lang moesten blijven aanvallen om hen zo kort mogelijk aan de bal te laten zijn. Het warme weer en de jonge hinden van Fortissimo bleken een goede combinatie tegen de vedetten uit Amersfoort.

De eerste helft bevatte niet veel doelpunten, maar was wel in het voordeel van de thuisploeg voornamelijk door goed verdedigend werk (7-3). Na rust startte de thuisploeg iets minder scherp en wisten de gasten het gat te verkleinen naar 3 doelpunten en kregen aansluitend een strafworp na een overtreding van Vienna. De inzet van een tactische time-out deed de aanvoerder van MIA echter genoeg tussen de oren met de opgelegde kans te missen.

Fortissimo wist te profiteren en de directe spanning uit de wedstrijd te halen middels schoten van Britt en Fabian P. (10-4). Met een duidelijke voorsprong op zak was het aan de thuisploeg om het koppie erbij te houden en de wedstrijd zakelijk uit te gaan spelen. Gedurende de 2e helft wist Fortissimo dan ook netjes de behaalde voorspong te behouden en gestaag door te scoren tot het einde van de wedstrijd. Ondanks dat de spanning allang uit de wedstrijd was vond de tegenstander van Fabian B. het toch nodig om een smerige overtreding te maken, waardoor de captain het veld voortijdig moest verlaten, met enkel een gele kaart als sanctie.

Het mocht de pret niet drukken, de koploper werd verslagen en daar kwamen we voor (15-10). Er werd goed samengespeeld wat de hoofdreden was deze overwinning. “Het was niet de inzet van de individu, maar de inzet van het team dat zegevierde” aldus Andre van Haaften.

Dit brengt Fortissimo naar de 2e plaats op de ranglijst met nog 1 punt achter op MIA. Hoopvol optimistisch kijken we naar het programma van de komende weken en garanderen wij vuurwerk op de bühne. Na Koningsdag en het bevrijdingsweekend vervolgen wij de competitie.