Fortissimo schudt kaarten opnieuw in poule 3F

Geplaatst 10-02-2019

Geplaatst door Marc Verhoeven

De eerste helft begon gelijk op. Het was Fortissimo die de score opende met een doorloop-onehander van aanvoerder Martin. Ook de 2-0 was een fraai schot van Joëlle. Maar HKC kwam al snel met antwoorden. Het was een rommelige start waarbij er niet alleen tegen HKC maar ook tegen het spreekwoordelijke zelf werd gespeeld. Fortissimo had moeite met het stug verdedigende spel van HKC die veel voor de afvangende bal ging. De snelheid die Fortissimo normaal gesproken heeft met aanvallen kwam niet goed uit de verf. Tot een 8-8 stand was er sprake van een gelijkopgaande helft, in de laatste 5 minuten stelden we orde op zaken met drie goed uitgespeelde doelpunten (8-11).

Het was duidelijk dat de energie en de wil er was om voor elkaar te werken en te scoren. Ondanks de rommelige eerste helft hadden we weliswaar 11 doelpunten gemaakt en dat liet zien dat we ook met matig korfbal nog steeds de best scorende ploeg van de poule zijn. We moesten de tweede helft betere afspraken maken en duidelijk zijn in wat we wilden, ook verdedigend moesten we meer focussen op het meevangen van de bal.

En zo geschiedde, de tweede helft werd vooral verdedigend goed en tactisch uitgespeeld. Meteen na de rust werd via een benutte strafworp van Jasper de stand uitgebreid met 4 (8-12). Een laatste troef van HKC werd nog ingezet om meer doelpunten te forceren. Maar Fortissimo had de korf gevonden en scoorden mee. Het gat bleef 4 punten tot een stand van 11-15, daarna kwam de mokerslag. Fortissimo ging vrijuit spelen, scoorden nog 8 keer waarbij HKC bleef steken op 1. Een wedstrijd die uiteindelijk minder spannend was dan vooraf verwacht. De frustratie bij HKC was goed te merken waarbij er soms fel werd gereageerd op de harde werklust van Fortissimo, veel duels werden hard ingegaan maar ook woordenwisselingen ontbraken niet. Een uitstekend leidende scheidsrechter, die in alles liet zien dat hij plezier had in het fluiten, greep in deze duels goed in en wist vaak met een glimlach de woordenwisselingen te sussen.

De kaarten zijn opnieuw geschud
Het is duidelijk dat Fortissimo bezig is aan een goede reeks. Een maand geleden stond Fortissimo op plek 6 net boven HKC. Toen verloor Fortissimo nog kansloos in Linschoten met een offday. Na vier winstpartijen is Fortissimo gestegen naar plek 3 met twee punten achterstand op de gedeelde nummers 1, Tiel en Vriendenschaar. Beide ploegen zijn voor ons nog de enige wedstrijden waarbij wij de bezoekende ploeg zijn waarvan aanstaande zaterdag de eerste al op ons wacht: Tiel. Tiel heeft deze week de koppositie moeten vergeven vanwege dezelfde misstap in Linschoten. Winst voor Fortissimo zou de poule nog interessanter maken. Zaak is om het niveau van vorige week tegen ACKC weer op te brengen en met veel energie de wedstrijd te starten.

Wij bedanken alle supporters die ons deze week zijn komen steunen, het doet ons deugt dat zoveel mensen ons komen aanmoedigen en dat zelfs het materiaal van de F-side in uitwedstrijden tevoorschijn wordt getoverd. Ook volgende week vragen wij jullie om deze gunst waarbij senioren 1 om 20:15 aantreedt tegen Tiel’72 in de Betuwehal (Let op, Tiel’72 heeft twee hallen als speellocatie dus kom naar de Betuwehal!) nadat Senioren 2 om 19:00 heeft aangetreden tegen hetzelfde Tiel.