Geplaatst 28-01-2019

Geplaatst door Andre van Haaften

Categorie fortissimo 2

Door Inez B.

De wedstrijd startte iets later dan gepland, zodat de scheidsrechter nog even adem kon halen na zijn eigen wedstrijd. De bal werd, zoals gebruikelijk, uitgenomen door de thuisploeg en na 5 passes, 11 seconden en 1 miscommunicatie aan de kant van Fortissimo was de 1-0 een feit. De opvolgende 3 aanvallen van SKF resulteerde allemaal in een doelpunt waardoor we na 3 minuten al 4-0 achter stonden. Fortissimo wist na 3 minuten ook de korf te vinden en opende de score via Daan met een mooi schot. Na de 4-1 was de openingsreeks voor SKF nog niet klaar en werd de score verdubbeld. Na 10 minuten spelen was op de gezichten van beide ploeg af te lezen dat dit niet in de lijn der verwachting was, maar de realiteit was dat we 8-2 achter stonden..

Fortissimo stond met 4 wedstrijdpunten dicht tegen de degradatiezone aan en kon zich geen verlies van de hekkensluiter permitteren. Door met elkaar en voor elkaar te blijven werken en de goede kansen uit te kiezen kwamen we weer terug in de wedstrijd. In de verdediging werden betere afspraken gemaakt en ging de druk omhoog om het verdere scoren van SKF tegen te gaan. Dit zorgde ervoor dat we 7 doelpunten op rij konden maken en nu een voorsprong van 10-11 hadden. Met nog 1 minuut in de eerste helft was het de bedoeling om dit ook de ruststand te laten staan. SKF dacht daar echter anders over, dus gingen we met een gelijkspel de rust in.

Met Rody op de plek van Michael begonnen we aan de 2e helft. Ook in de start van deze helft was het SKF dat de score opende. Ditmaal met 2 doelpunten op rij wat ervoor zorgde dat we weer tegen een achterstand(je) aankeken. Het spel ging gedurende de 2e helft gelijk op, met leuke combinaties tussen, de eerste ingebrachte, Jelmer en Joris en aan de andere kant Inez en Daan wisten we de druk op de thuisploeg te houden, maar het doelpunten verschil nog niet te dichten.

In de slotfase werd Joris vervangen door Andre en maakte Jelmer plaats voor Martin. Ook de zusjes Verweij maakte ruimte voor Anniek en Joyce. Met verse krachten in beide vakken en rustig spel lukt dit wist Fortissimo de stand gelijk te trekken naar 17-17. In de slotfase van de wedstrijd moest de verdediging ervoor zorgen dat het dicht bleef, zodat de aanval op zoek kon naar een doelpunt. Martin zorgde echter met zijn eerste schot voor de voorsprong van 17-18. Na een heroverring in de verdediging en solide tijdrovende aanvallen aan de kant van Fortissimo floot de scheidsrechter af.
Fortissimo heeft niet meer dan 2 minuten in de wedstrijd voorgestaan, maar wel op het juiste moment. De belangrijke punten gingen mee naar IJsselstein.

Na afloop van de wedstrijd namen we als selectie afscheid van Inez die een stapje terug doet. Vandaag was ze goed voor 2 doelpunten en een assist, om deze en vele andere redenen gaan we haar komende weken enorm missen, maar wensen we haar veel sterkte en succes en wat er komen gaat.

Het seizoen is hiermee officieel doormidden en volgende week beginnen we weer vooraan. Dat zal zijn tegen de koploper van de poule ACKC uit Almkerk. Bij de uitwedstrijd wist Fortissimo net niet te winnen (14-13), zal het nu wel lukken? Belooft weer een spannende wedstrijd te worden dus, zorg dat je erbij bent!