Doe iets extra voor een ander, fijne feestdagen!

Geplaatst 23-12-2018

Geplaatst door Marc Verhoeven


\

Het kerstfeest vieren we traditioneel in het bijzijn van vrienden en/of familie. Voor sommige onder ons begint het kerstfeest met een bezoek aan de kerk voor de traditionele kerstmis, voor de anderen heeft kerst een andere persoonlijke betekenis.

Het mooie van kerst is altijd dat we iedereen in zijn of haar waarde laten. Welke keuze men ook maakt. Keuzes maken is altijd een persoonlijk iets. De een doet dat op basis van wensen, de ander op basis van verlangen. Welke keus je ook maakt, hij is altijd goed.

Wat ga jij doen tijdens de komende feestdagen? Het korfbal bij Fortissimo ligt nagenoeg op z’n gat, maar elders in het land barst de Korfbal Challenge weer los. Genoeg te doen dus.

Wie aan kerst denkt, denkt vaak aan een kerstboom, lichtjes erin, ballen en natuurlijk een piek. Op eerste kerstdag met z’n allen rond de boom liedjes zingen. Het klinkt iets te Amerikaans ik weet het, maar die kant gaan we steeds meer op. Toch staat er in IJsselstein een kerstboom die uit blijft tijdens de kerstdagen, eentje waarbij de lampjes niet gaan branden en waar geen mensen te vinden zijn………. Enig idee waar?

En dan het eten, ongelofelijk veel eten. Als je de laatste dagen in de supermarkt bent geweest en dan natuurlijk bij voorkeur bij onze hoofdsponsor de Plus in IJsselstein, dan heb je waarschijnlijk ook die hordes mensen gezien. Karren vol, want stel je voor, je komt iets te kort. Gelukkig is de Plus open tijdens de kerst, dus als je iets te kort komt dan is de Plus IJsselstein jou reddende engel.

Kerst is eten, kerst is drinken, kerst is gezelligheid, maar kerst is ook herdenken en missen van dierbaren. Je mist mensen iedere dag, maar tijdens dit soort dagen net ff iets meer. Kerstavond leuk, 1ekerstdag gezellig maar die 2ekerstdag verlangen velen onder ons alweer naar het “normale leven”. Geen gourmet, geen verplicht bezoek, nee gewoon naar het “normale leven”.

Grappig eigenlijk hè, dat we ons zo laten leiden door de commercie. Want uiteindelijk is die kant van kerst natuurlijk ontzettend commercieel. Wie is de grondlegger van deze gezelligheid? Daar waar Sinterklaas van oorsprong nog een bisschoppelijke functie was, is de kerstman gewoon ontwikkeld door snelle jongens in dure pakken. Nou ja, zo worden wij marketeers altijd genoemd.  De kerstman, een creatie van Coca Cola, is de “baas” van de kerstdagen. Gek he?

En dan als de kerstdagen achter de rug zijn, is er voor de junioren en senioren het 2-palen toernooi bij Fortissimo. Leuk om te zien dat het toernooi al 2x vol was, maar dat de organisatie steeds ruimte vind om nog meer spelers toe te laten. Welk 2-tal mag zich straks 2enoemen tijdens het toernooi? Want bij het typen van dit verhaal weet ik natuurlijk al wie eerste gaat worden J.

Oud en nieuw en dan begint het nieuwe jaar EN ook het korfbal weer. Op naar de 2ehelft van de zaalcompetitie, op naar het veld!  Het nieuwe veld. Want wat ziet dat er al netjes uit. Vier velden, nieuw hekwerk en het beachkorfbalveld. Ik verheug me nu al op 2ehelft veld seizoen. 

Zo vliegt een jaar voorbij he! Een jaar waarbij hoogtepunten en dieptepunten de club bereikt hebben, waarbij gezond zijn voor sommige families ineens in een ander daglicht kwam te staan en waarbij leden eindelijk konden zijn wie ze willen zijn, zonder dat dat gek is. Een jaar waarin de club keuzes heeft gemaakt om in te zetten op korfbal voor iedereen en bovenal een jaar waarbij ik persoonlijk kennis het mogen maken met vele van jullie. En dat was leuk.

Geef elkaar eens vaker een knuffel en probeer iedere dag eens “iets” extra’s te doen voor een ander. Het kost je niets en het geeft je zo ontzettend veel!
 
Namens de selectie wil ik iedereen een fantastisch kerstfeest wensen, een heerlijke jaarwisseling en een gezellig 2019.

Dag 2018, hallo 2019!

Marc

marc@korfbal.com

Jarigen

  • Johan Boer
  • Ties van Doorn
  • Yara Andisamy

Sponsors: