Bestuurlijk Natuurlijk November 2018

Geplaatst 04-12-2018

Geplaatst door Guus Langemeijer


Bestuurlijk Natuurlijk November
 
Hangjongeren bij de sporthal.
 
Inmiddels hebben we ze allemaal wel gezien en er in meer of mindere mate last van gehad. Sinds de vorige oproep op de website en facebook hebben wij diverse meldingen bij de gemeente gedaan. Dat heeft ertoe geleid dat één van de jongerenwerkers van Pulse betrokken is geraakt bij het beperken van de overlast. Samen met haar heeft Johan een gesprek gehad met 4 vertegenwoordigers van deze groep jongeren. Deze jongens waren goed aanspreekbaar en daar zijn afspraken mee gemaakt om de overlast te reduceren (liefst tot nul) . Helaas is er naast dit groepje ook een aantal jongens die zich hier niets van aantrekken en doorgaan met overlast veroorzaken.
Vanuit het bestuur hebben wij duidelijk aangegeven dat we de hele groep liever ergens anders zien zitten en dat dan ook de bankjes weggehaald worden. De jongens waar Johan mee gesproken heeft willen dit ook. Er is zelfs een alternatieve plek genoemd waar beiden tevreden mee zijn. Wat ons betreft is de gemeente aan zet en dat proces vergt wat tijd vanwege besluitvorming etc…
Wij zitten er voor dit onderwerp bovenop en blijven melding maken als we overlast ervaren, dus als jullie last hebben van deze groep, meld het aan ons.   
 
Superheldendag
 
Hierover is al het nodige geschreven door Marc Verhoeven onze hoofdtrainer. Een fantastische dag georganiseerd door Martijn Sprangers ! Dank aan Martijn en al diegenen die hebben meegeholpen om van deze dag een echt sportief feest te maken. Mooi om te zien dat de selectie samen met de jeugd deze dag is opgetrokken. Niet naast elkaar maar met elkaar. Een geweldig evenement waar we vol trots op terug kunnen kijken.
 
Aanleg nieuwe velden
 
Maandag 5 november is de aannemer begonnen met de voorbereidende werkzaamheden.
 
Wat is er tot nu toe gebeurd.
  • Alle beplantingen rondom de velden zijn verwijderd.
  • De oude grasmat is verwijderd
  • Drainages zijn gecontroleerd en waar nodig vervangen. Ook de putten aan de zijkant van het veld zijn verhoogd waardoor de deksels op trottoir nivo liggen. Hierdoor kan de leiding beter doorgespoeld worden, wat in de oude situatie niet mogelijk was.
  • Markeren van de nieuwe velden en het aanbrengen van de stoepranden waarbinnen de nieuwe grasmat moet worden opgesloten. 
  • Het uitgraven achter de nieuwe velden van de hardloopbaan, verspringbak en het beachveld.
  • Het leggen van elektra leidingen voor de nieuwe ledverlichting.
 
Momenteel is men bezig om de bestrating rondom aan te brengen, komende week wordt het hekwerk of wat er nog van over was weggehaald en vervangen door een nieuw hekwerk.
De verwachting is dat eind december de werkzaamheden zo goed als klaar zijn.

Jarigen

  • Guus Langemeijer

Sponsors: