Winst voor Fortissimo 1

Geplaatst 09-10-2018

Geplaatst door Marc Verhoeven


 

Van IJsselstein naar Leusden waar Fortissimo 2 speelde tegen Antilopen om vervolgens af te reizen naar Nuenen, nabij Eindhoven. Voor de één een stukje, voor de ander een wereldreis. Daphne heeft het verslag gemaakt: 

Zaterdag 6 oktober moest Fortissimo 1 afreizen naar Nuenen om een goede pot neer te zetten tegen NKV 1 om de punten mee te nemen naar IJsselstein. Na de voorbereiding waarin beide vakken afspraken maakten en de beste tactiek uitkozen, was het tijd om te beginnen. 

 

Half 4 was het moment daar dat de wedstrijd tegen NKV van start ging. NKV opende de wedstrijd en kwam al vlot op snel een voorsprong. Door een mooie actie van Joëlle werd de bal op de stip gelegd met als gevolg een doelpunt door aanvoerder Martin.De stand was weer in evenwicht. 

Met een strafworp en een schot van NKV konden zij de stand naar een 3-1 voorsprong trekken. 
Er werden mooie aanvallen gedraaid. Fortissimo bleef vast houden aan de gekozen speelstijl wat resulteerde in veel goede kansen in de 2 verschillende spelpatronen.
Arda, dit jaar nieuw in de selectie van Fortissmo (afkomstig uit de eigen jeugdopleiding) scoorde haar eerste competitiedoelpunt in het vlaggenschip en daar moest natuurlijk even extra voor geapplaudisseerd worden. 

De krachtmeting tussen de ploeg uit Brabant en Fortissimo uit IJsselstein was gelijkwaardig. Toch waren het de IJsselsteiners die continu het scorebord in hun voordeel zagen staan. De rust gaf de coach uit Nuenen even de tijd om de boel op de rails te krijgen en bovenal de gemoederen in bedwang te houden. Bij Fortissimo werd er duidelijk gehamerd dat er meer gescoord moest worden, minimaal 20 doelpunten in een wedstrijd is afspraak waarmee de ploeg terug het veld in ging. 

Met een snel doelpunt na de rust werd de 2ehelft ingezet. En is het verschil tussen beide ploegen niet meer kleiner geworden. Opmerkelijk waren de vele valpartijen bij het toch al wat fysieke spel van de ploeg uit Nuenen en bovenal het gemopper op de wedstrijdleiding.  In de slotfase werd de door het KNKV aangewezen beoordelaar onderuit gelopen door een heer van NKV die op een bijzondere manier de bal nog in het spel probeerde te houden.Met slimme en goed uitgespeelde kansen bouwde Fortisismo uit naar een gat van 5 punten, waarna NKV met een time-out de opmars probeerde te stoppen. Voor Fortissimo het moment om de laatste afspraken op scherp te zetten om met een eindstand van 18-23 huiswaarts te kunnen keren.

Na afloop bepaalde de spelers uit Fortissimo 1 onderling wie van hun de “Rakket van de Dag” op zijn/haar naam mocht schrijven en de bijbehorende wissel Rakket in ontvangt mocht nemen. Arda met haar 3 treffers en haar verdienstelijke spel was de gelukkige!


Ook nu weer waren de vele meegereisde supporters uit IJsselstein, de 9eman langs de lijn. Leuk dat jullie met zulke grote aantallen ruim 100 km in de auto willen zitten om ons te moedigen. 
 
Volgende week spelen zowel fortissimo 1 als 2 in Utrecht tegen HKC.
 
 
 
 
 

Jarigen

  • Ad Klomp
  • Julian Lumaye Schuld

Kamp 2024

Sponsors: