Fortissimo stopt energie in verkeerde dingen

Geplaatst 27-09-2018

Geplaatst door Marc Verhoeven


De wedstrijd bij Animo zat nog in de benen, maar Fortissimo 1 moest alweer aan de bak. Zondagvereniging Conventus reisde af naar IJsselstein. Lees het verslag van Tycho

Zaterdag was het weer tijd voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. En de voornemens waren goed: de dag begon met een zonnetje, we stonden bovenaan de ranglijst en we hadden allemaal zin
om ons weer van onze beste kant te laten zien. We begonnen dan ook als één selectie met goede moed, en met veel verwachtingen aan de wedstrijd van het 2eom twee uur, tenminste dat dachten we....Voor de mensen die aanwezig waren is dit geen gek beeld, maar voor iedereen die er niet was zou je van deze foto kunnen denken dat het zwemfeestje van Martin en Ilvy was verschoven naar de middag, en was verplaatst van Merwestein naar de nieuwe aangelegde waterpolovelden van Fortissimo... (Toch een foutje in de communicatie met de gemeente Guus?)

Het zonovergoten en warme weer werd letterlijk overgoten met regen en onze A1 en A3 werden verrast met een stortbui van nog geen 15 minuten waarbij hagel ook niet kon wegblijven. Het resultaat was een goedkope oplossing voor de aanleg van mooie watervelden en resulteerde in de afgelastingen van zowel A1 en A3. Ons tweede dat nog hoopvol stond toe te kijken of ze 14:00 uur mochten gaan spelen zagen die hoop langzaam wegvloeien, net zo langzaam als dat het veld dit water kon verwerken. Door puik werk van afgevaardigden van de selectie en onze trouwe supporters die, dag in dag uit, klaar staan om ons te helpen, werd het veld schoongeveegd en konden we om 14:30 alsnog beginnen met ons 2e. Met in onze ooghoeken nog een prachtig aangelegd buitenbad op veld drie, waar menig zwemliefhebber baantjes kon gaan trekken.

Ons 2eliet zien wat er in deze weersomstandigheden nodig was: winnen. Sinds de stortbui was de regen niet opgehouden en het veld was nog zodanig nat dat een bal laten vallen funest was voor het snelle spel die we wilden spelen. Maar het 2eliet zien dat ze beter waren en dat ook dit soort wedstrijden winnend afgesloten moeten worden. 

Fortissimo 1 – Conventus 1 : 12-16 (6-8)

De regen was niet opgehouden en we wisten ook dat dit niet meer ging gebeuren. Het veld was zelfs zeer goed bespeelbaar. We begonnen iets later vanwege de omstandigheden om 15:45. 
De eerste helft begonnen we nog gelijk op, na 0-1 kwamen we met een goed afgemaakte stip van onze aanvoerder & vedette Martijn Rijke op 1-1. Daarna ging het bergafwaarts. Fortissimo stopte veel energie in de wedstrijd alleen vergat het initiatief te nemen en daar maakte Conventus, die met de wolkbreuk was meegereden vanuit Zwijndrecht, dankbaar gebruik van. We stopten onze energie in veel overtredingen in de korfzone en de scheidsrechter, beoordeeld door een zeer vriendelijke beoordelaar, kon dan ook niet anders dan deze door ons ingepakte kadotjes door te geven aan de tegenstander. Conventus rukte het papier er dan ook goed af, want de twee vrije ballennemers van beide vakken hadden het vizier op scherp en maakte dankbaar gebruik van deze fouten. Wij verzuimden ons spel hierop aan te passen en startten pas laat met het energie stoppen in goede aanvallen draaien en kansen afmaken. In de rust werd duidelijk dat we uit een ander vaatje moesten gaan tappen, ga de juiste mensen uitspelen, ga samen spelen, ga afspraken maken. Het resulteerde in beter spel, waarbij ook de ingevallen wissels van Fortissimo 2 zeer verdienstelijk speelden, maar de afronding was ver te zoeken. De tweede helft was in dat opzicht identiek aan de eerste helft, niet alleen omdat 6-8 ook in deze helft werd behaald, maar ook omdat de energie om kansen af te maken, niet te kort te schieten en overtredingen uit te blijven niet werd ingezet. We sloten deze wedstrijd dan ook af met een 12-16 verlies waarin het duidelijk was dat één ploeg vandaag aanspraak maakte op de punten, en dat was Conventus. 
Zaterdag speelt Fortissimo 1 geen wedstrijd vanwege de ongelijke pouleverdeling van 7 teams en hebben we dus genoeg tijd om terug te kijken op deze wedstrijd, hiervan te leren, en onszelf weer op te peppen voor NKV uit Nuenen waar wij 6 Oktober om 15:30 zullen spelen.

Fortissimo 2 speelt wel degelijk aanstaande zaterdag een wedstrijd tegen het bekende Dalto 7 om 12:30. Met de gehele selectie willen wij deze wedstrijd winnend afsluiten als een revange voor Fortissimo 1 en inzetten op een winnende streak van Fortissimo 2. Wij hopen dan ook op jullie steun!

Tycho
 
 

Jarigen

  • Anouk Bergman

Kamp 2023

Sponsors: