start selectieperiode Fortissimo 2018-2019

Geplaatst 09-08-2018

Geplaatst door Webmaster


De eerste selectietraining zit erop, start selectieperiode Fortissimo 2018-2019


Afgelopen maandag avond was het moment weer daar om na een heerlijke zomervakantie te gaan beginnen met het korfbalseizoen. Met een groep waarin nieuwe trainers, begeleiders en spelers zich klaar hadden gemaakt voor de eerste training.
Marc had al veel voorbereidend werk gedaan en de training opgestart. Samen met Martijn hebben zij ons weer laten nadenken over het aspect ‘Wat is korfbal?’. Het eerste deel van de training hebben we veel met bal en korf gedaan met daarbij het aspect competitie erin verwerkt. Daarbij viel al snel op dat wij als spelers graag willen winnen van elkaar, maar niet altijd op de slimste manier.

We zijn weer terug gegaan naar de basis van korfbal. Een aantal vragen kwamen naar voren waarbij we tijdens de training op moesten letten en bewust van moesten worden. Een aantal van die vragen waren: Op welk punt van de korf mik je? Wat is jouw favoriete afstand om te schieten? En wat voor een scoringspercentage heb je daar?

Verder hebben wij in de training veel 3 tegen 3 en 3 tegen 2 gespeeld. Ook hier hebben we veel verschillende soorten opdrachten bij gekregen waarin duidelijk werd wat de visie van het korfbalspel van Martijn en Marc is. Uit deze visies hebben we al een deel van het spel ontdekt wat wij dit seizoen gaan spelen met de selectie.
Er staat ons nog heel wat te verwachten aankomende periode. We moeten onze eigen grenzen en kwaliteiten gaan opzoeken (ook tijdens een training), zo kunnen wij ervoor zorgen dat wij fitter zijn dan onze tegenstander. Donderdag staat de tweede training op de planning.

Groetjes Vienna 

 

Jarigen

  • Er zijn vandaag geen jarigen

Sponsors: