Vier op een rij!

Geplaatst 03-03-2018

Geplaatst door Vincent Stekelenburg


Terwijl bijna iedereen nog op één oor lag, stond de D1 zaterdag 3 maart om 8.15 uur al klaar voor vertrek naar Dalto in Driebergen. De laatste wedstrijd was al weer drie weken geleden. Toen werd er goed gespeeld en gewonnen van Fiducia.
Vandaag was Dalto D2 de tegenstander. Met 4 punten uit 9 wedstrijden stonden zij onderaan. Onze D1 had voor vandaag 7 punten uit 9 wedstrijden. Om een gat te slaan was een overwinning dus noodzakelijk. Stiekem wordt ook naar de derde plek in deze poule gekeken. TZ en Victum staan ruimschoots aan kop, maar daaronder is het spannend. Al deze teams kunnen winnen van elkaar.

De eerste aanval met Colin, Luuk, Fien en Jaimey scoorde er drie in het eerste kwart. Luuk maakte met een doorloopbal de 0-1. Jaimey zorgde met een schotje en een doorloopbal voor de 1-2 en 2-3. Dalto bleef ondertussen mee scoren. De tweede aanval met Aniek, Levi, Bente en Lysan scoorde vlak voor rust uit een doorloopbal van Levi de 4-4.

In de rust deden Richard en Vincent een poging om iedereen wakker te maken. Er werd slordig gepasst en verdedigd in de eerste helft en de wil om te winnen ontbrak. Wesley kwam op de plaats van Aniek.

Gelijk na rust leken de afspraken zijn vruchten af te werpen. Fien scoorde uit een doorloopbal 4-5 en na de 5-5 van Dalto maakte ze met een schot ook de 5-6. Met een schot van Jaimey werd het verschil in de wedstrijd voor het eerst en voor het laatst twee punten. Het lukte helaas niet om de voorsprong verder uit te breiden. Sterker nog, Dalto kwam zelfs voor met 8-7. 

Het tweede aanvalsvak speelde veel op de doorbraak.  Er werd goed gesteund door Lysan en Wesley, want met name bij Levi en Bente lagen kansen op de doorloopbal. Bente maakte de 8-8. Het bleef spannend in deze wedstrijd. Het leek op een gelijkspel uit te lopen. Tot 10-10 bleef het gelijk op gaan. Daar waren drie stippen van Levi voor nodig, waarvan er slechts één gemist werd. De verdediging had het zwaar, maar wist de schade te beperken. Gelukkig kreeg onze D1 nog een stip mee en ook deze maakte Levi, onder druk, keurig af. Vrij snel hierna was de wedstrijd afgelopen en was de vierde overwinning op rij een feit.
Eerlijk is eerlijk, als de wedsrijd nog langer had geduurd, was het waarschijnlijk weer gelijk geworden. Voor ons werd er dus op het juiste moment afgefloten. Het was zeker geen goede wedstrijd van de D1, maar als je die toch wint, doe je iets goed. En daarbij is de derde plek in de poule nu een feit!
Volgende week is gelijk de return tegen Dalto. We zijn benieuwd!

Vincent

Jarigen

  • Anouk Bergman

Kamp 2023

Sponsors: