Fortissimo - DWS 14-18 (8-8)

Geplaatst 04-02-2018

Geschreven door André Arendse


Fortissimo – DWS 14-18 (8-8)

 

Met nog vier wedstrijden te gaan moest er afgelopen zaterdag punten gehaald worden om in de race te blijven voor handhaving in de tweede klasse.

In de wetenschap dat de twee concurrenten, Viking en HKC, een onderlinge strijd zouden voeren en dat DWS een ploeg is waarvan kan worden gewonnen, begonnen we gemotiveerd aan deze ontmoeting.

 

Een groot deel van de eerste helft was Fortissimo de bovenliggende partij.

Na 10 minuten spelen stond er een 6-3 stand op het bord en kon Fortissimo verder weglopen door een strafworp.

Helaas werd deze kans niet benut en kreeg de tegenstander weer goede moed waar Fortissimo ging grossieren in het missen van 100% kansen.

Dan vraag je om problemen en die kregen de IJsselsteiners dan ook.

 

Een 8-8 ruststand was natuurlijk niet iets waar je je direct zorgen om moest maken.

De constatering moest wel gedaan worden dat dit een wedstrijd was waarin de details de doorslag gingen geven.

We moesten beter omgaan met de gecreëerde kansen en in de verdediging werden er in de eerste helft teveel verkeerde keuzes gemaakt.

Hierdoor creëerden Fortissimo de kansen voor de tegenstander uit Kootwijkerbroek en hoefden ze daar zelf niet de moeite voor te nemen.

 

Bleef Fortissimo de eerste helft steeds aan de goede kant van de score, de tweede helft was deze eer toebedeeld aan DWS.

De mensen die bij DWS normaal de doelpunten moeten maken, konden aardig in bedwang worden gehouden maar, in tegenstelling tot bij Fortissimo, kon de tegenstander het scorend vermogen wel verleggen naar andere spelers.

 

Geholpen door vier strafworpen kon DWS het verschil op vier doelpunten zetten en vasthouden tot het einde van de wedstrijd (14-18).

Helaas een wedstrijd waar we na afloop weer van moesten constateren dat verlies niet had gehoeven. HKC wist van Viking te winnen en is hierdoor de situatie van Fortissimo er niet rooskleuriger op geworden.

 

De kans op lijfsbehoud is nu een theoretische geworden waarbij we ook nog afhankelijk zijn van de tegenstanders.

Volgende week staat de ontmoeting in Vianen tegen Viko op het programma. Voor Viko is er, na het verlies tegen Victum, niets meer te winnen of te verliezen.

Pupil van de week:

Joanne Schreuder
Levi Adriaans

Jarigen

  • Melvin Sangers

Kamp 2018

Sponsors: