Eerste overwinning Fortissimo D1!

Geplaatst 01-10-2017

Geplaatst door Vincent Stekelenburg

Eerste overwinning Fortissimo D1 in nieuwe sponsorpakken!!

De vader van Aniek, Marcel Geurts heeft vorig en dit jaar de D1 voorzien van prachtige trainingspakken namens zijn bedrijf Consentures BV. Zaterdag was het tijd voor een groepsfoto en voor een bedankje. Na de foto konden we ons op de wedstrijd tegen OVVO richten.

Eerder dit seizoen werd met 8-7 nipt verloren van OVVO. Gisteren stond de return op het programma.
In de eerste verdediging stonden Maartje (spelend als heer), Luuk, Jaimey en Fien. De eerste aanval bestond uit Wesley, Levi, Lysan en Bente. Onze geblesseerden, Aniek en Colin waren van de administratie. Twan was onze reserve.

Een aantal weken wordt er al hard getraind door onze D1 onder leiding van Richard Adriaanse en Vincent Stekelenburg. Helaas had het in een sterke poule met TZ, Victum en OVVO nog niet tot een overwinning geleid.
Zaterdag begonnen we goed. Levi scoorde met een ver afstandsschot en een schot van Lysan zorgde voor de 2-0. OVVO schrok wakker en kwam met drie doelpunten op rij op een 2-3 voorsprong. Doorloopballen van Luuk en Maartje zorgden voor doelpunt 3 en 4 van Fortissimo. OVVO zette daar een schot tegenover. Met kort schotje uit een vloeiende aanval zorgde Luuk voor de ruststand 5-4.

In de rust konden de coaches niets anders dan de complimenten voor deze eerste helft overbrengen. Er werd hard gewerkt door alle spelers. Een aantal dingen kon nog beter.

De tweede helft begon met een doorloopbal van Bente. Steeds als Fortissimo op twee punten kwam, scoorde OVVO tegen. Dit gebeurde ook na het afstandsschot van Bente wat voor de 7-5 zorgde. Op 7-6 werd er voor het laatst van vak en functie gewisseld.
De tweede aanval scoorde via een schot van Maartje de 8-6, wederom kwam OVVO dichterbij. Zelfs de 9-7 van Luuk was nog niet genoeg. Onze tegenstanders hielden het spannend. Gelukkig floot de scheidsrechter op 9-8 af en was de eerste overwinning een feit!

Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen!