A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: plugins/user.php

Line Number: 358

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Trying to access array offset on value of type null

Filename: plugins/user.php

Line Number: 358

Leeftijd wijziging 2017-2018 | Nieuws | KV Fortissimo

Leeftijd wijziging 2017-2018

Geplaatst 12-02-2017

Geplaatst door


Belangrijke wijziging jeugdkorfbal in seizoen 2017-2018

Volgend seizoen (seizoen 2017 – 2018) zullen de leeftijdsgrenzen binnen het korfbal gaan verschuiven. Met name in het jeugdkorfbal zal dit voor bepaalde spelers bijzondere consequenties hebben. Hieronder zullen we de wijzigingen zo helder mogelijk uitleggen.

Achtergrond

Internationaal wordt in het korfbal de leeftijdsgrens van 1 januari gebruikt. Omdat de Nederlandse korfbalbond, het KNKV, voor de eigen competitie 1 oktober aanhoudt, “levert dit altijd problemen op voor Regionale Talenten Centra (RTC)-teams en nationale teams. Een kwart van de talenten kan telkens maar één jaar deel uitmaken van deze talenten teams”, aldus het KNKV. Om dit probleem op te lossen zal vanaf volgend seizoen ook voor de Nederlandse korfbalcompetitie 1 januari worden gehanteerd als nieuwe peildatum. Dit zal vanaf volgend seizoen de realiteit zijn en daar zullen we als vereniging in mee moeten gaan.

Wat verandert er nu precies?

Dit seizoen (2016 – 2017) werd bepaald in welke leeftijdscategorie (F t/m A) spelers moesten worden ingedeeld aan de hand van hun leeftijd op 1 oktober 2016. Vanaf volgend seizoen wordt gekeken naar de leeftijd op 1 januari, voor volgend seizoen (2017 – 2018) wordt de peildatum 1 januari 2018.
Tussen de peildatum van dit seizoen en volgend seizoen zit dus 15 maanden en dat betekent dat sommige spelers in die tijd “twee keer jarig zullen zijn”. Dit geldt voor alle spelers die geboren zijn op de data 2 oktober t/m 1 januari. Je zou kunnen zeggen dat de spelers geboren op die data - door de ogen van de bond - tijdens dit seizoen dus ‘twee jaar ouder worden’.
 
Vanuit de TC zijn wij gebonden aan de leeftijdseisen gesteld door de bond. Wij zijn daarom voornemend om de indelingen op onderstaande tabel te baseren voor het seizoen 2017-2018.

In het tabel hieronder is dit effect voor elke groep spelers zo duidelijk mogelijk weergegeven. 
 

Jarigen

  • Er zijn vandaag geen jarigen

Kamp 2024

Sponsors: