Fortissimo 2 KAMPIOEN!!!

Geplaatst 20-03-2016

Geplaatst door Mathieu van Leeuwen

Het heeft even geduurd, maar hier is dan het verslag van de kampioenswedstrijd Fortissimo 2 – Fiducia 2.

Op vrijdagavond is Sporthal De Oever omgetoverd tot een echte Fortissimo hal met spandoeken en vele versieringen. Hulde aan de personen die dit op zich hebben willen nemen. Sporthal De oever was de hele dag goed gevuld en zo dus ook bij de kraker Fortissimo 2 – Fiducia 2.

Eerste aanval: Bob, Niels, Inez, Anniek

Eerste verdediging: Fabian B., Tycho, Merel, Nadine.

Reserves: Fabian P., Martin, Ruben, Britt, Mariska, Nicole.

Fiducia 2 had haar opstelling aangepast en twee lange heren in één vak gezet, om zo het eerste verdedigingsvak te ontregelen. In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, waar Fiducia 2 steeds op voorsprong kwam. Fortissimo 2 had moeite  om grip te krijgen op de korte kansen die Fiducia wist te creeeren en de scherpe afronding. Om meer grip de krijgen op het lengte nadeel in eerste verdedigingsvak werd voor de rust ingegrepen door Martin Rijke in te brengen voor Fabian Boer.  Fabian Boer was al met een enkelblessure aan de wedstrijd gestart. De ruststand werd bereikt met een 10 – 11 achterstand voor Fortissimo 2.

In de rust werden de aandachtspunten aangegeven en vooral met vertrouwen de tweede helft in te gaan. Na de rust was het toch weer Fiducia dat scherper uit de kleedkamer was gekomen en 10 -12
op het scorebord zette. Daarna begon de inhaalrace van Fortissimo 2 en werd de achterstand langzaam omgebogen tot een kleine voorsprong. De wedstrijd werd uiteindelijk ca. 10 minuten voor tijd op slot gegooid bij een 19 – 15 tussenstand. De laatste twee minuten werd er nog gescoord, maar dit was voor de statistieken: 20 – 17 eindstand.

Fortissimo 2 is heeft deze zaalcompetitie twee keer verloren van KIOS 2 en de rest alles gewonnen. De jonge ploeg heeft afgelopen twee maanden continue onder druk moeten presteren omdat de directe concurrentie ook geen punten liet liggen. Des te meer een knappe prestatie van deze jonge ploeg, in een nieuwe formatie gestart dit seizoen. Natuurlijk is dit geen kampioenschap van 10 spelers, maar ook de reserves hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. De bereidheid van Martin Rijke om zijn basisplaats op te geven bij Fortissimo 1 om Fortissimo 2 te ondersteunen in de titelstrijd is hierin zeker een belangrijke factor geweest. De wijze waarop de selectiespelers hier mee om zijn gegaan en de bereidheid van de reserves om te helpen wordt erg gewaardeerd. Daarnaast wordt vanaf het zaalseizoen de selectie ondersteund door fysiotherapeut Jelmer van De Groene Biezen. Hij zorgt ervoor dat spelers bij hem kunnen komen met pijntjes of blessures en aansluitend een half uur training met kracht- en stabilisatie oefeningen. Een mooie extra gelegenheid om deze kennis te gebruiken voor onze korfbalsport.

Na de wedstrijden van de selectie werd er lekker in de Fortissimo kantine gegeten, Fortissimo 4 naar kampioenschap geschreeuwd en daarna klaar maken voor de Fortissimo Apres Ski party. Een mooie afsluiting voor een mooi zaalseizoen voor Fortissimo 2.

Vanaf eind maart moet de knop weer om naar de veldcompetitie waarin Fortissimo 2 zichzelf nog in veilige haven moet spelen en Fortissimo 1 nog om de bovenste plaatsen kan meespelen.
Hopelijk kunnen we het veldseizoen nog leuke prestaties leveren en weer van jullie aanmoedigingen genieten.