Digitaal Wedstrijd Formulier - update!

Geplaatst 04-01-2016

Geplaatst door Mark ter Horst


Inmiddels is het DWF, naast het wedstrijdkorfbal, ook volledig in gebruik bij het senioren breedtekorfbal, waarbij in het weekend van 19/20 december een score van 96% werd behaald.


Vanaf 1 januari is het DWF ook verplicht in A-jeugd breedtekorfbal (Fortissimo A2). Vanaf heden is het DWF ook beschikbaar gesteld in het breedtekorfbal bij de B/C/D-jeugd, met ook hier een zwaarwegende voorkeur om het al wel te gebruiken. Vanaf 1 februari is het ook verplicht in deze categorie.


Invoering E/F-jeugd
Vanaf 1 februari wordt het DWF beschikbaar gesteld voor de E- en F-jeugd in het breedtekorfbal + G-korfbal, waarna het vanaf 1 maart verplicht wordt in deze categorie. Hiermee is vanaf 1 maart het DWF in het gehele korfbal van toepassing.


Voor Fortissimo betreft dit nu dus de volgende teams:
 E-Jeugd: E1, E2, E3, E4 & E5
 F-Jeugd: F1, F2 & F3

Voor deze teams is het dus noodzakelijk dat van alle spelers die uitkomen in bovengenoemde jeugdteams pasfoto’s in Sportlink zijn toegevoegd omdat de afwikkeling van spelerskaarten daarmee ook via de app gebeurd. Inmiddels is dit voor de hele vereniging gebeurd (in samenwerking met Grada en Ilse waarvoor dank) en wordt er tevens voor gezorgd dat teamopgaves op juiste wijze in Sportlink staan.

Onderstaand nogmaals alle informatie aangaande het DWF

Wat is het mDWF en hoe werkt het mDWF eigenlijk?
 In samenwerking met Sportlink en enkele testgebruikers hebben ze er uiteindelijk voor gekozen om niet een handleiding in een vast document te maken, maar per onderdeel van het geheel een internetpagina aan te maken. Op de KNKV website is een pagina ingericht ((http://www.knkv.nl/competitie/digitaal-wedstrijd-formulier/) met alle verwijzingen. Op deze manier is dit ook eenvoudig vanaf uw mobiel toestel te openen en eventueel te lezen. Ook is er een twitter-account in het leven geroepen: @DWF_KNKV. Middels dit account zullen zij ook informatie over updates/aanpassingen/storingen vermelden.

 Op zich wijst de handleiding voor zichzelf (installeren van de App, aanmaken account etc.) maar mocht je er niet uitkomen dan kun je het beste even contact met mij zoeken (liefst even per mail). Uit eerdere ervaringen weet ik dat het e-mail wat je wilt gebruiken voor het Sportlink Account niet altijd overeenkomt met het e-mail adres in de Sportlink database. Dit kan dus of helemaal niet ingevuld zijn of verouderd. Mocht je dus merken dat het niet lukt om een account aan te maken dan is het advies om dit even te (laten) controleren en eventueel aanpassen door de ledenadministratie via leden@live.nl

 Wat ik wil adviseren aan de coaches van de betreffende jeugdteams teams is om er vanaf 1 januari, danwel 1 februari er vast mee te beginnen en te testen hoe het mDWF werkt. Je zult dan zien dat je nu nog niet elke wedstrijd gebruik van kunt maken omdat of de tegenstander, of de scheidsrechter er nog geen gebruik van maakt, maar dan hebben wij het alvast geregeld voor als het verplicht is per 1 februari of 1 maart 2016. Vanaf dat moment mag je namelijk ook geen gebruik meer maken van het papieren wedstrijdformulier!

Tip 1: Hou tot aan de verplichte ingangsdatum van het mDWF altijd nog wel een geprint wedstrijd formulier en je spelerskaarten bij hand!
Tip 2: Zorg binnen een team dat er meerdere personen (bv meerdere coaches of ouders) toegang hebben tot het mDWF ivm achtervang bij afwezigheid!

Nog een opmerking van algemene aard, de App is (vooralsnog) alleen ontwikkeld voor Android en iOS apparaten! Bijvoorbeeld Windows of BlackBerry toestellen wordt niet ondersteund.

Nogmaals, bij vragen neem contact met me op of schiet me even aan op de velden.

 Namens de TC
 Mark ter Horst

Jarigen

  • Ad Klomp
  • Julian Lumaye Schuld

Kamp 2024

Sponsors: